Renault Symbioz, fraaie familieauto voor de stad

Met de komst van de Renault Symbioz E-Tech Hybrid heeft Renault een nieuwe familieauto geïntroduceerd die groter en ruimer is dan de al bestaande Captur. Met de Symbioz wil Renault de concurrentie aangaan met onder andere de Nissan Qashqai en de Skoda Karoq.

De Renault Symbioz is duidelijk een gezinsauto, de ruimte voorin en achterin is royaal. Voorin zitten de bestuurder en de passagier ruim en comfortabel. De stoelen zijn uitstekend aan te passen aan persoonlijke wensen en bieden prima ondersteuning.

Met name het interieur is wederom zeer geslaagd, het dashboard beschikt in het midden van het dashboard over een riante display waarop het entertainment is te bedienen en waarop de navigatie is af te lezen. Deze navigatie maakt gebruik van Google, een van de beste in zijn soort. De gebruikte materialen zijn allemaal fraai vormgegeven en hebben een robuuste en luxe uitstraling. Zoals het hoort bij een gezinswagen heeft de Symbioz een enorme kofferbak waar veel in kan worden meegenomen. Doordat de achterbank in delen kan worden neergeklapt en 16 centimeter kan worden verschoven kan deze ook nog eens worden vergroot, handig en praktisch.

De Symbioz beschikt over een E-Tech Hybrid motor, een 145 pk sterke verbrandingsmotor met twee elektromotoren. Deze hybri- de hoeft niet aan de stekker maar laadt zichzelf op tijdens het rijden, in de praktijk rijdt de auto in de stad vooral elektrisch, dat is prettig voor de luchtkwaliteit en extra fijn rijden. Daarmee is de auto ook zuinig in het gebruik, de wagen haalt 1 op 22, en dat is meer dan uitstekend. De auto heeft meer dan genoeg vermogen om vlot mee te kunnen komen in het verkeer, eenmaal richting de snelweg is het gaspedaal indrukken voldoende om vlot in te kunnen voegen en rap in te halen. Dit is het moment dat de verbrandingsmotor het overneemt.

Nog steeds is de Renault Symbioz E-Tech Hybrid dan een hele stille wagen die nauwelijks motorgeluiden doorlaat. Doordat het hier gaat om een SUV zit de bestuurder hoger dan de rest van het verkeer wat een prima overzicht geeft. Wat verder opvalt tijdens het rijden met Renault Symbioz E-Tech Hybrid is zijn kleine draaicirkel, op een aantal wegen konden we keren zonder te hoeven steken. En wanneer er wel achteruit gereden moest worden dan doet de camera zijn werk uitstekend. Hiermee is de wagen ook uitstekend geschikt om te gebruiken in de stad.

Al met al vonden we de Renault Symbioz E-Tech Hybrid een hele fijne en mooie gezinswagen die uitstekend geschikt is voor een familie die in de stad woont en op zoek is naar ruimte en comfort. De Renault Symboiz E-Tech Hybrid is er vanaf € 36.490,-, wij reden met de Renault Symbioz E-Tech esprit Alpine ter waarde van € 43.015,-. Wilt u snel over uw nieuwe auto beschikken? Bij Renault Nieuwendijk hebben ze een ruime keuze voorraadmodellen van de Symbioz! Meer zien, kijk op www.renault-nieuwendijk.nl

 

0 Shares