Frizzanteria toegelaten tot de Ospitalità Italiana

Vier jaar geleden, vlak voor corona, begonnen Paola en Jokke hun restaurant FRIZZANTERIA | Italian bubbles & food op de hoek van de Valeriusstraat en de Brachthuijzerstraat. Inmiddels is het restaurant in de buurt een bekende plek geworden voor een aperitivo, een pasta aan de bar of om uitgebreid te dineren.

Het idee voor de Frizzanteria is ontstaan tijdens een bezoek aan de wijngaard Tenuta la Ratta in het noorden van Italië. Hier worden meerdere zeer kwalitatieve mousserende witte en rode wijnen geproduceerd. Deze wijnen vormden de inspiratie voor het restaurant waarbij de bubbelende wijnen en de gerechten een perfecte combinatie vormen. Inmiddels importeren zij zelf ook een mooie selectie ‘platte’ wijnen uit Veneto en Piemontie.

Het restaurant zelf heeft een modern interieur en een warme en gastvrije uitstraling. De hartelijke, deskundige en attente bediening versterkt dit gevoel nog eens extra. In de keuken wordt uitsluitend gekookt met verse producten en het menu biedt heel veel mogelijkheden om voorgerechten, verse pasta’s en hoofdgerechten met elkaar te combineren. Naast de uitgebreide vaste kaart zijn er wekelijks wisselende specials. Door de veelheid aan combinatie mogelijkheden kan het menu uitstekend worden aangepast aan de eetlust van de gast. De gerechten zijn gebaseerd op oude Italiaanse recepten waar een hedendaagse twist aan wordt gegeven. Dit resulteert in heel veel zeer smakelijke gerechten, en met de ruime keus in wijnen kun je perfecte combinaties maken. Wanneer het warm en zonnig is dan verhuist het hele restaurant naar buiten en kun je als gast heerlijk buiten tafelen op het ruime terras. “We vinden het ontzettend leuk om er buiten veel werk van te maken, we dekken de tafels met linnen om alles mooi en feestelijk te maken” verteld Paola. Recentelijk is Frizzanteria toegelaten tot het exclusieve gezelschap van Ospitalità Italiana, een Italiaans genootschap dat ervoor wil zorgen dat de producten en het gastronomische aanbod van de leden volledig in overeenstemming is met de traditie en cultuur van Italië. “Wij zijn zeer trots dat we zijn toegelaten tot deze exclusieve groep restaurants” zegt Paola, “daar hebben we keihard aan gewerkt”. Wat ons betreft is dit restaurant een enorme aanrader in Amsterdam Zuid.

Meer ontdekken of reserveren?

Kijk op www.frizzanteria.nl of bel 06-40201832.
Adres: Valeriusstraat 128B

 

0 Shares