Gezellige fietstocht in Zuid op zondag 14 juli

Zondag 14 juli staat er een gratis en gezellige fietstocht in Zuid op de planning, een samenwerking tussen Doortrappen, Buurthuis Lydia en ontmoetingsplek De Coenen. Deze Doortrappen-fietstocht start om 11.00 uur bij Buurthuis Lydia (Roelof Hartplein 2a). Hier krijg je meteen handige Doortrappen-fietstips en -oefeningen. Daarna fiets je een route van 15-20 kilometer door het groene Amstelpark en Buitenveldert. Tussendoor maak je een stop bij Huis van de Wijk Rivierenbuurt voor koffie, thee en wat lekkers. Hier geeft fietser Cok Oostveen informatie over het platform fietsgroepen.nl. Tot slot ga je niet met lege handen naar huis: je ontvangt een gratis fietsspiegel voor onderweg. Iedereen is welkom: jong en oud en op een gewone fiets, ligfiets, racefiets of e-bike. Deelname is gratis, maar meld je wel even aan via info@buurthuislydia.nl.

Meer dan de helft van de 55-plussers stapt minimaal enkele keren per week op de fiets. Helaas neemt het aantal verkeersslachtoffers onder hen de afgelopen jaren toe. Het gaat dan vaak om enkelvoudige ongevallen: een ongeluk waar geen andere verkeersdeelnemer bij betrokken is. Daarom vindt de gemeente Amsterdam het belangrijk dat 55-plussers veilig op de fiets kunnen blijven stappen. De gemeente neemt zelf diverse maatregelen om de verkeersveiligheid in de stad te verbeteren. Maar fietsers kunnen ook zelf actie ondernemen om hun veiligheid te verbeteren. Het initiatief Doortrappen helpt daarbij.             

Fietsen is een fijne manier om in beweging te blijven. Bovendien blijven 55-plussers mede door te fietsen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. De gemeente Amsterdam heeft samen met het programma Doortrappen de ambitie dat 55-plussers zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen om zelf maatregelen te nemen, zoals zorgen voor een goede stevige fiets met hulpmiddelen zoals een fietsspiegel. Doortrappen helpt met praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke fietsactiviteiten in Amsterdam en omliggende gemeenten.

Het hele jaar door organiseert Doortrappen fietsactiviteiten voor 55-plussers. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten vind je op www.doortrappen.nl. Alle activiteiten in de gemeente Amsterdam zijn te vinden via ‘In mijn buurt’ en ‘Doortrappen in Amsterdam’. Volg ook de Facebookpagina ‘Doortrappen Amsterdam’!

0 Shares