Openluchtvoorstelling van Stadstoneel in Zuid

Stadstoneel keert deze zomer terug met een nieuwe buurtvoorstelling in de openlucht: Ceci n’est pas De Pipe. De voorstellingen vinden plaats op 4 juli (19:00 uur), 6 juli (19:00 uur) en 7 juli (15:00 en 19:00 uur) op het Dora Tamanaplein in Amsterdam en zijn gratis toegankelijk.

Buurtbewoners uit de Pijp brengen een absurdistische, dadaïstische en poëtische voorstelling, die voortvloeide uit hun theaterlessen die zij afgelopen jaar volgden bij Stadstoneel. De teksten zijn geschreven door een tekst- en stemgroep, die net als de spelersgroep actief betrokken is bij het dadaïstische project. Het resultaat is een stuk over ‘thuis zijn’ in De Pijp; door Pijperianen, voor Pijperianen en andere Amsterdammers.

Stichting Stadstoneel beoogt kunst en vooral theaterkunst sterker in de samenleving te integreren. Zij wil verdere versnippering door individualisering tegengaan en helpen via kunst en theater sociale verbindingen te herstellen. Dit gebeurt tot nu toe voornamelijk in Amsterdam-Zuid, alhoewel de Stichting bewoners uit heel Amsterdam graag bij hun projecten betrekt.

0 Shares