Sandra en Florin presenteren uniek assortiment wijnen in de Wijnkaart

Bijna onopgemerkt, maar daarom niet minder uitnodigend heeft wijnbar de Wijnkaart zijn deuren geopend aan de Van Breestraat. Initiatiefnemers zijn Sandra en Florin, twee Amsterdammers met hun roots in Roemenië, die naast hun enthousiasme en servicegerichtheid ook een schat aan ervaring inbrengen. En met behulp van Sandra’s compagnon, Kai, hebben ze hun droom kunnen realiseren en de locatie van een oud tapas restaurant (Sal Gorda) omgetoverd in een prachtig restaurant.

Sandra heeft een ruime staat van dienst in het hotelwezen opgebouwd, maar tijdens het uitgaan naar de diverse wijnbars in de stad vielen haar een aantal zaken op. “Niets ten nadele van andere zaken, maar het niveau van de service stond heel ver af van wat ik zelf gewend was in de hotels waarvoor ik werkte”, vertelt Sandra. “Daarnaast viel mij op dat vrijwel iedereen dezelfde soort wijnen aanbood.”

Ze kreeg de mogelijkheid om haar eigen wijnbar te openen en daar haar eigen visie uit te voeren. Op datzelfde moment kwam haar voormalige buurjongen uit Roemenië naar Amsterdam, Florin. Hij had als sommelier ruime ervaring opgedaan in Griekenland en Amerika.

Samen hebben zij een selectie gemaakt van wijnen uit onder meer Roemenië, Griekenland, Moldavië en Georgië. Er zijn altijd ruim vijftig topwijnen op voorraad. Alle wijnen zijn ook per glas te bestellen. En wie wijn zegt, zegt ook eten. Daarvoor is aan de Wijnkaart ook een goede keuken verbonden, met een smaakvolle en betaalbare kaart bestaande uit voor,- hoofd,- en nagerechten inclusief vegan en vegetarische gerechten. “We willen echt een zaak voor iedereen zijn”, benadrukt Sandra, “en daarom is er ook voor iedereen een goede keuze”.

Inmiddels heeft de directe omgeving de Wijnkaart al omarmt, maar deze zaak is zeer zeker de kleine reis waard. De Wijnkaart is te vinden aan de Van Breestraat 107a.

Meer info op www.dewijnkaart.com

 

 

0 Shares