HELP JE STADGENOTEN IN DECEMBER

In december heeft vrijwilligersinitiatief Count Me In weer een aantal mooie acties gepland staan. Van pannenkoeken bakken tot kerstversiering ophangen en nog veel meer. Daarvoor is alle hulp welkom. Van zowel particulieren als bedrijven. In Amsterdam ervaren 300.000 inwoners gevoelens van eenzaamheid en hebben er velen van hun ook hulp nodig. Tijdens Corona is deze eenzaamheid alleen maar toegenomen en hebben er meer mensen hulp nodig.

Wat is Count me in?

Toen we in maart te maken kregen met corona, sloegen 4 Amsterdamse vrijwilligersorganisaties de handen ineen. Serve the City, Burennetwerk, Ympact020 en Present deden een eerste gezamenlijke online actie om vrijwilligers te werven. Dat was zeer succesvol en leverde meteen in het eerste weekend al 800 aanmeldingen op. Dit jaar heeft Burennetwerk al 4128 buren aan elkaar gekoppeld voor een klusje, ritje of contact. Daarnaast hebben zich tijdens de eerste lockdown ruim 1600 vrijwilligers zich ingezet en het werk is daarna doorgegaan met de inzet van heel veel vrijwilligers.

“Het is hartverwarmend wat we sindsdien allemaal konden doen”, vertelt Brigitte Vonck van Serve the City. “De honderden vrijwilligers staken letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouwen. “Van een tuin opknappen tot de hond uitlaten en van massaal pannenkoeken bakken tot een bloemetje uitdelen. Soms een klein gebaar, maar met veel effect, gaat ze verder. “Vrijwilligers ontdekken dat een ander helpen best eenvoudig en vooral heel leuk is.”

Omdat de samenwerking zo succesvol was, zijn de vier organisaties het initiatief Count Me In gestart. Zo hopen ze de bestaande vrijwilligers enthousiast te houden voor nu en in de toekomst. Inmiddels is ook vrijwilligersorganisatie Adam helpt aan de samenwerking toegevoegd.

Help mee met de decemberacties

De feestmaand komt eraan en dus weer een mooi moment voor Count Me In om in actie te komen. Om er samen voor te zorgen dat eenzame en hulpbehoevende Amsterdammers ook mooie feestdagen hebben.

Deze acties staan in ieder geval op de planning:

– cadeautjes voor kinderen voor Sinterklaas

– kerstversiering ophangen

– kerstpakketten samenstellen en schenken aan buurtgenoten, daklozen, ouderen en alleenstaande moeders

– thuis pannenkoeken bakken en wegbrengen naar bijvoorbeeld een verzorgingstehuis

– kerst-hulpvragen van buurtgenoten oppakken zoals de kerstboom in huis halen en een bezoekje op afstand brengen.

– er zijn 15.000 muffins gedoneerd, die allemaal moeten worden uitgedeeld en voorzien van een leuk kaartje

En er zijn nog meer projecten in de pijplijn!

Particulieren en bedrijven kunnen zich aanmelden om te helpen bij de acties. Ook is Count Me In op zoek naar bedrijven die producten willen sponsoren, zodat ze mooie pakketten kunnen samenstellen voor arme gezinnen.

Aanmelden via de website

Wil je meer informatie of meedoen als vrijwilliger, kijk dan op de website . Daar zijn ook links te vinden naar de vijf afzonderlijke vrijwilligersorganisaties Serve the City, Burennetwerk, Ympact020, Present en Adam Helpt.

0 Shares