Piek voor je buur!

Amsterdammers zetten zich rond Kerst in voor hun naasten.

Ruim 80.000 van je naasten in Amsterdam brengen de feestdagen tijd eenzaam door, dit zijn je buurtgenoten die zich juist in deze tijd eenzaam voelen. Om hen bij te staan zetten ruim 1200 goede buren in Amsterdam zich in voor hun buren. Samen een kerstboom kopen en optuigen, vervoer en gezelschap, naar een kerstconcert, -of -markt, een boodschapje doen of een bezoekje brengen met een warme chocomelk. Een kleine moeite voor de één, maar van grote waarde voor de ander. ‘Piek voor je buur!’ is de boodschap die Burennetwerk Amsterdam de stad meegeeft deze maand.

Kerst, een tijd van samenzijn en gezelligheid. Maar voor een groot deel van onze stadgenoten is dit helaas niet de associatie. 80.000 Amsterdammers voelen zich zeer eenzaam. Tijdens de feestdagen is het extra confronterend dat zij weinig tot geen mensen hebben om op terug te vallen of om mee samen te komen.

Ruim 1200 goede buren staan via Burennetwerk Amsterdam paraat om te pieken voor hun naasten, ook rond de feestdagen. En wie zijn nou meer je naasten dan je buren? Voor de 80.000 mensen die zich zeer eenzaam voelen in de stad en voor de goede buren die graag hun naasten helpen, biedt Burennetwerk Amsterdam speciale kerstvragen in december aan. Een kerst-uitje, samen de kerstboom optuigen, versiering van zolder halen, het huis versieren of een boodschapje of bezoekje. Geen kerstvraag is te gek. De nadruk ligt op het omkijken naar elkaar en het contact tussen buurtgenoten.

Ken jij iemand die wat aandacht en hulp verdient deze Kersttijd? Met de kerstactie Piek voor je buur!, brengt Burennetwerk Amsterdam deze mensen in contact met hun buurtgenoten, de goede buren uit de stad. Meld een vraag aan viawww.burennetwerk.nl/kerstactie of bel naar 020 6239771 (ma-vrij tussen 10:00-15:00u).

 

0 Shares