Winterschool Cobra Museum

Na een succesvolle eerste editie biedt het Cobra Museum ook dit jaar weer een Winterschool aan in samenwerking met Tyas Leeuwerink van dinsdag 28 februari t/m donderdag 2 maart 2023. Deze editie staat in het teken van het persoonlijk manifest.

Persoonlijk manifest

Als maker herken je vast wel de intrinsieke motivatie om te creëren. Soms wakkert deze vlam vurig en soms staat deze op een lager pitje, maar wat je ook maakt en welke vorm je ook kiest, het zegt iets over jezelf en hoe jij je verhoudt tot de wereld waarin je leeft.

Winterschool

In deze Winterschool ga je zowel individueel als in groepsverband te werk, waarbij je jouw eigen overtuiging en zeggingskracht onder de loep neemt en de vorm zoekt die zich daar het beste voor leent. Gedurende drie dagen zijn er korte colleges en is er ruimte voor feedback. Je gaat aan de slag om een serie van werken te maken, waarbij je wordt geprikkeld om te creëren en je open te stellen voor nieuwe ideeën. Wat hier vervolgens uit voortkomt en de selectie die zal worden gemaakt ter afsluiting op de laatste dag, vormen jouw persoonlijk manifest.

Docent

Tyas Leeuwerink (1989, Amsterdam) is kunstenaar en als docent verbonden aan diverse toonaangevende musea in Amsterdam, zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Er zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar.

Iedereen vanaf 18 jaar oud die affiniteit heeft met kunst is welkom om deel te nemen aan Winterschool, van beginners tot gevorderden. Aanmelden kan via cobra-museum.nl

Foto: Remon Rijper

 

0 Shares