Zuidas krijgt wekelijkse markt

De Zuidas krijgt vanaf 2 september zijn eigen markt. De volledige Zuidas-markt start met maximaal dertig marktkramen en verkoopwagens. De nadruk ligt op levensmiddelen en komt op het Gershwinplein.

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid heeft dit besloten na een voorbereiding met ondernemers en bewoners. De markt brengt, met bezoekers uit de buurten, van de kantoren en het station, extra levendigheid in deze nieuwe stadswijk. Het geeft bewoners van andere buurten rondom de Zuidas meer redenen om hierheen te komen. Een markt was ook een lang gekoesterde wens van bewoners.

Er zijn kaders voor de markt opgesteld door het stadsdeel. Het gaat hierbij om het minimaal en maximaal aantal kramen, een nadruk op levensmiddelen en een maximum aan het aantal horeca-kramen op de markt.

Na een loting is Marc Schoonebeek van Marc-t Management als organisator van de weekmarkt op de Zuidas aangewezen. Schoonebeek: ´De markthandel is het oudste bedrijf dat we kennen, een soort menselijke metropool. Het is fantastisch dat in een nieuwe wijk als Zuidas nu ook een sociale ontmoetingsplaats komt. Het wordt een groeibriljant, een unieke markt waar marktkooplieden met een bewezen reputatie gaan staan. Je moet het echt gaan beleven.’

De markt is een pilot tot maart 2023.

 

0 Shares