De Thomas herdenkt en viert de vrijheid op 4 & 5 mei

De Thomas, het huis om op verhaal te komen aan de rand van de Zuidas, herdenkt en viert de vrijheid.

Programma

29 april 19.30 uur – ThomasFilm Lady Bird (Greta Gerwig 2017)

Coming of agefilm over volwassen worden, over een ingewikkelde moeder-dochter relatie en dromen van de toekomst, met nagesprek jonge theoloog des vaderlands Tabitha van Krimpen.

4 mei 21.00 uur – Theater na de Dam

Rosa & Hannah – herdenken met grote denkers. Een nieuwe theatertekst van Joke J. Hermsen wordt voor het eerst gelezen tijdens Theater na de Dam. Rosa Luxemburg en Hannah Arendt worden op deze avond, via de stemmen van twee actrices, voor even tot leven gewekt. De vrouwen ontmoeten elkaar in de hemel en bespreken hun door oorlog getekende en door politiek gedreven levens. Ze wisselen vurig gedachtes uit over hoe het allemaal zo gebeuren of voorkomen kon. Pianiste Djuwa Mroivili begeleidt de acteurs op de vleugel, met nagesprek theatermaker Mara van Nes en predikant Evert Jan de Wijer.

5 mei 20.30 uur – Maar wat er ook gebeurt, er klinkt muziek

Met Olga Zuiderhoek & Gerard Bouwhuis. Olga Zuiderhoek duikt in de muziekcollectie van haar overleden man componist Willem Breuker. Breuker was componist en had een bonte muziekverzameling bijeen gespaard: van hartverscheurende ballades tot humoristische deuntjes. Zuiderhoek vertelt haar levensverhaal aan de hand van Breukers muzikale erfenis. Onder meer Louis Davids, Ischa Meijer en Willem Wilmink passeren de revue.

10 mei 12.30 uur – Gratis lunchconcert door Grimm Duette; Francisca Portugal (viool) en Natalie Kulina (viool).

24 mei 12.30 uur – Gratis lunchconcert door Frederic Voorn (piano) Meer informatie: www.dethomas.nl/programma

Voor info en tickets: www.dethomas.nl/programma

De Thomas, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam

Foto: Olga Zuiderhoek door Annaleen-Louwes

0 Shares