Herdenking én festiviteiten bij de Levensboom in Buitenveldert

Het Levensboomcollectief organiseert in samenwerking met het 4&5 mei comité een herdenking en festiviteiten op het ontmoetingseiland bij de Levensboom in het Gijsbrecht van Aemstelpark in Buitenveldert. Het nationale thema is Vrijheid in Verbondenheid.

Woensdag 4 mei staat in het teken van de herdenking en zullen diverse sprekers – onder wie Frits Barend en oud-aalmoezenier Jan Schutte – aan het woord komen. De herdenking wordt afgesloten met twee minuten stilte, het Wilhelmus en kranslegging bij het monument.

Programma 4 mei

17:30 uur: vlag halfstok

19.25 uur: inleiding Henk Meijer, 4 en 5 mei comité Buitenveldert; sprekers, afgewisseld door muziek: Frits Barend, Jan Schutte (oud-aalmoezenier), Jenny Fung en Miglena Borisova (Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert), vertegenwoordiger Stadsdeel Zuid; taptoe: Diederik Ruisch.

20.00 uur: twee minuten stilte, zingen van het Wilhelmus, kranslegging en defilé.

Na afloop van de plechtigheid is er gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie of thee met een Eberhardje in het Huis van de Wijk aan de A.J. Ernststraat 112.

Een dag later staat in het teken van het vieren van de vrijheid. Vanaf 17:00 uur is er een optreden van een Caraïbische brassband en wordt er voor een hapje en een drankje gezorgd. Als u daarna nog honger hebt, staat er in het café Huis van de Wijk een kop vrijheidssoep klaar. Voor alle consumpties geldt wel: op=op.

0 Shares