De Thuiszorgstudent ontlast door taken mantelzorger over te nemen

Mantelzorg geven is liefdevol werk. Zorgen voor een naaste geeft veel voldoening, maar tegelijkertijd kan het ook een zware verantwoordelijkheid zijn. Wanneer uw zorgtaken allemaal te veel dreigen te worden, is het belangrijk om tijdig aan de bel te trekken en hulp te vragen.

Overbelasting onder mantelzorgers komt helaas veel voor. Het is daarom belangrijk om goed naar het eigen lichaam ‘te luisteren’ en symptomen van overbelasting te herkennen. Denk hierbij aan fysiek ongemak, zoals pijn, vermoeidheid of gespannenheid. Trek op tijd aan de bel en wees niet bang om hulp te vragen om zorgtaken te verlichten. Soms is mantelzorg gewoonweg te zwaar om alles voor eigen rekening. Mantelzorg kan simpelweg te zwaar worden.

Als blijkt dat de zorg voor de hulpbehoevende de eigen gezondheid aantast, kan het zijn dat de mantelzorger overbelast raakt. Voor een mantelzorger kan het echter moeilijk zijn om hulp te vragen, om anderen niet tot last te zijn met hun eigen zorgen. Ook is het moeilijk om de zorg van een geliefde of dierbare naaste zomaar aan iemand anders en ‘vreemden’ over te laten. Mantelzorgers schuiven daarom, vaak onbewust, hun eigen gezondheid opzij omwille van de zorgbehoevende. Om overbelasting te voorkomen is het juist belangrijk om op tijd hulp in te schakelen.

En er zijn verschillende soorten ondersteuning aan te vragen om de lasten voor de mantelzorger. De Thuiszorg Student verlicht deze zorgen. Als de taken door de mantelzorger (tijdelijk) minder goed of niet kunnen worden uitgevoerd, dan is het verstandig om zorghulp van buitenaf in te schakelen. Vanuit de eigen kernwaarden ‘vertrouwen, toekomstgericht en vanuit het hart’ kan De Thuiszorg Student op verschillende manieren helpen.

Bij De Thuiszorg Student staan medische zorgstudenten klaar om taken van een mantelzorger over te nemen of om particuliere thuiszorg te bieden in de vorm van passende en persoonlijke zorg. De ondersteuning aan mantelzorgers bestaat uit zorgtaken overnemen zoals boodschappen doen, maaltijden bereiden of de zorgbehoevende gezelschap houden onder het genot van een kopje koffie. Maar ook begeleiding bij afspraken in het ziekenhuis, tandarts of huisarts, wandelen, de krant voorlezen, samen naar de bibliotheek of helpen bij het uitoefenen van een hobby.

Ook voor mantelzorgers van dementerenden is er gepaste thuishulp aan te vragen. Zo wordt het werk verdeeld en heeft de mantelzorger meer ruimte om tot rust te komen, zonder dat de zorg voor dierbaren of naasten vermindert. Daarnaast is het mogelijk tijdelijke vervanging aan te vragen voor zorgtaken in de vorm van respijtzorg. Met respijtzorg worden de zorgtaken tijdelijk uit handen gegeven aan een enthousiaste en betrouwbare zorgstudent, zodat de mantelzorger even kan opladen om daarna weer fris aan de slag te gaan.

 

De Thuiszorg Student heeft een strenge werving- en selectieprocedure waardoor de best gemotiveerde zorgstudenten mantelzorg vervangende taken kunnen uitvoeren. Meer weten over hoe uw zorgtaken verlicht om overbelasting te voorkomen of verhelpen? Bekijk de mogelijkheden op: www.thuiszorgstudent.nl

 

0 Shares