Dit is hoe ik het zie

Vlak na haar geboorte is Ayşegül gediagnostiseerd met blindheid. Toch bleek dit niet het geval. Het begon allemaal met een rode bal. Toen Ayşegül eenmaal kon kruipen en er een rode bal over de grond rolde, kroop ze erachteraan. Ze kon wel degelijk wat zien!

De documentaire ‘Dit is hoe ik het zie’, gaat over Ayşegül, een vrouw uit Amsterdam die het leven vol passie aanpakt. Ze acteert, zingt, houdt van reizen, spreekt graag met familie en vrienden af, kortom een echte levensgenieter!

In de eerste instantie lijkt Ayşegül een opgewekte vrouw met één bonk energie dat straalt van geluk, maar niets is minder waar. Ayşegül is geboren met een oogafwijking, ze heeft namelijk ‘wiebelogen’ en ziet slechts 20%. Het zicht van 20% kun je vergelijken met het zicht dat wij onder water kunnen zien. Voor iedereen een groot raadsel hoe iemand met deze aandoening zo positief in het leven staat en actief deelneemt aan de maatschappij zoals ieder ander. Al heel haar leven moet ze zich bewijzen en daarom wil ze met deze documentaire slechtziendheid en blindheid, inzichtelijk maken, zodat het meer in de samenleving geaccepteerd wordt.

Als filmakers stappen we in het leven van Ayşegül. We zien haar van A naar B gaan in Amsterdam, ze spreekt met vrienden af, bezoekt familie en we kijken mee achter de schermen bij een toneelvoorstelling.

Om deze documentaire waar te maken, hebben we alle hulp nodig! Momenteel loopt er een crowdfunding voor dit bijzondere project. Je kunt de voortgang volgen op de cinecrowd pagina www.cinecrowd.nl/ditishoeikhetzie en via facebook op: Documentaire: ‘Dit is hoe ik het zie’

0 Shares