Zwemmen in Amsterdam Zuid

Amsterdam telt 6 officiële zwemlocaties in open water:  Strand IJburg, Diemerpark, Sloterstrand, Nieuwe Meer: West en Noordoever, Gaasperplas: Zuid en Noord, De Hoge Dijk: Speelsloot en Strand. Hier wordt de kwaliteit van het zwemwater regelmatig getest. Op andere plekken wordt zwemmen misschien dan gedoogd, maar let op: het is geheel op eigen risico!  Zwemmen in open water is altijd op eigen risico. Er is geen toezicht. Denk dus goed aan uw veiligheid en let extra op kinderen. De officiële zwemplekken in Amsterdam staan op maps.amsterdam.nl/zwemwater. Op sommige plaatsen geldt een waarschuwing voor blauwalg. Kijk voor meer informatie over de kwaliteit van het water op www.zwemwater.nl of bel de zwemwatertelefoon: 0800 102 1300 (gratis). Kijk voor meer informatie over gezondheidsrisico’s op de website van de GGD.

Liever niet zwemmen in open water?

Dan kunt u naar het buitenzwembad van het De Mirandabad. Lekker veilig, want hier is het water sowieso schoon, én er is altijd toezicht. Het buitenbad van dit zwemcomplex is doordeweeks al om 7.00 uur geopend voor banenzwemmen. Let op: vanwege het coronavirus zijn de buitenzwembaden minder vaak open en moet u vooraf reserveren. Alle Amsterdamse zwembaden staan op www.amsterdam.nlzwembaden. Informatie over beperkte openingstijden vindt u op www.amsterdam.nl/sport/corona-en-sport.

Even lekker spetteren met een peuter?

Het Beatrixpark met het gelijknamige badje is alleen al voor het bronzen beeld van een zeemeermin een bezoekje waard. Er is toezicht en het badje word iedere dag schoongemaakt.. Vlak naast het badje is een kinderspeelplaats met een grote zandbak.

De 1,5 meterregel geldt nog overal. Ook dus bij zwemmen en zonnen. Zoek bij grote drukte een andere plek op!

0 Shares