Mediteren, iets voor jou?

In Amsterdam Zuid biedt de Wereld Gemeenschap voor Christelijke Meditatie-Nederland (WCCM-NL) een korte cursus aan.  De WCCM is een internationale ‘meditatie-familie’ die als een open klooster gezien kan worden. Deze gemeenschap komt voort uit het onderricht van de Benedictijner monnik Main (1926-1982), dat zelf weer linken heeft met de traditie van de Woestijnvaders en moeders uit de eerst eeuwen. De WCCM is door de jaren heen uitgegroeid tot een netwerk van (vaak kleine) groepen mensen die samen mediteren. De vorm  is stille meditatie.

“Ik heb nooit geweten dat je je zó verbonden kunt voelen met een groep mensen waar geen woord gewisseld wordt” is nogal eens de eerste reactie van deelnemers. “De stilte opende een ruimte in mijn hoofd en hart, die ik niet kende” – “wat is het een verademing om deze tijd in stilte te kunnen delen”.

Deze vorm van mediteren is dus geworteld in de Christelijke traditie, die een achtergrond aanbrengt die mediteren meer maakt dan ontspannen en rust vinden. Meditatie opent de mediterende ook, bijna als vanzelfsprekend, voor alle goeds, moois en waars uit andere religieuze tradities. De beste manier deze praktijk te leren kennen is eraan deel te nemen. Er zijn geen voorwaarden aan het deelnemen en het is niet van belang of je gelovig bent. Iedereen is welkom.

Cursusdata: donderdag 12 maart, 19 maart, 26 maart  en 2 april.

Oud Katholieke Parochie, Ruysdaelstraat 39, van 19.30 – 21.00 uur (ingang parochiezaal aan de rechterzijkant van de kerk is, in de Pieter Baststraat). Begeleiding José van Sante, WCCM Nederland. Deelname € 5,00 per avond.

Voor meer informatie en andere locaties: www.WCCM.nl. Opgeven graag op: wccmnl@gmail.com.

Mocht je een keer niet op donderdag kunnen, dan is het mogelijk te wisselen binnen dezelfde week  naar de dinsdagcursus op de andere locatie: Huis op het Spui, Handboogstraat 4, van 19.30 – 21.00 uur.  Als er na de cursus behoefte is om door te gaan met wekelijks samen mediteren, dan staan beide locaties daarvoor open.

0 Shares