Reizen naar Australië? Juist nu!

Toerisme kan helpen bij herstel van branden.  De berichtgeving over de bosbranden in Australië, is een gevoelige klap voor de natuur. En het toerisme. Terwijl dat juist een bijdrage kan leveren aan het herstel van de natuur en de wederopbouw. TravelEssence is gespecialiseerd in duurzaam, kleinschalig toerisme naar Down Under. Zij staan in direct contact met hun leveranciers en hebben specialisten ter plaatse. Conclusie? Geen enkele reden om Australië te mijden. Integendeel.

Hoewel de bosbranden in New South Wales over het hoogtepunt heen lijken, domineren ze nog steeds het nieuws. Heel Australië lijkt in brand te staan, terwijl in werkelijkheid slechts één procent van de oppervlakte door de branden is aangetast. TravelEssence uit Zeist werkt samen met circa 650 accommodaties in Australië. Voor slechts 17 hiervan heeft TravelEssence door de branden de reserveringen moeten omboeken. TravelEssence heeft dankzij haar netwerk ruime keus in alternatieven, zonder dat de reiziger daar nadeel van ondervindt. 

Veel specialisten van TravelEssence komen zelf uit Australië en zijn zeer begaan met wat er in hun moederland gebeurt. De dieren die zijn omgekomen of gewond geraakt. De mensen die naasten hebben verloren, de mensen die gewond zijn geraakt of die hun huis moesten verlaten. De specialisten van TravelEssence bezoeken de getroffen gebieden dan ook persoonlijk en hebben intensief contact met de lokale partners. 

De branden zijn omvangrijk, maar plaatselijk. Hoewel er nog enkele risicogebieden zijn,, staat het sein grotendeels weer op veilig. Echter, door de dramatische beelden in de media maken veel mensen zich zorgen en schorten hun reisplannen naar Australië op. Met name reizigers die zelf hun accommodatie hebben geboekt. 

Echter, juist door het toerisme op gang te houden kan worden bijgedragen aan herstel. Vooral wanneer het kleinschalig toerisme betreft, waar de locals met net zoveel passie hun omgeving verzorgen als hun gasten. TravelEssence richt zich op kleinschalig toerisme, waarbij de locals worden ondersteund en waar ook hun omgeving van profiteert. Door het succes van microtoerisme worden steeds meer locals geïnspireerd om beter met de natuur om te gaan. Want daar komen de toeristen voor.  

En er is meer. Mensen die eerst bomen omhakten, worden EcoTour gidsen. Boeren die hun omzet zien teruglopen, maken van hun boerderijen farmstays, in plaats van hun grond te verkopen aan speculanten. Vissers die ooit de zee leeghaalden, organiseren nu cruises of gaan met gasten walvissen spotten. Bovendien: dankzij het toerisme is er weer aandacht voor de Aboriginal cultuur. De Aboriginals hebben tienduizenden jaren ervaring met het in stand houden van de natuurlijke balans.  

Er is in Australië nog zoveel te beleven; meer dan je in een heel leven kunt bezoeken. Natuurlijk in de gebieden die door de bosbranden zijn gespaard. Maar ook in New South Wales blijft het geweldig reizen. Hoe dramatisch de branden er ook uitzien, Australië is er aan gewend en weet dat de natuur zeer veerkrachtig te zijn. In veel gebieden waar de brand onder controle is, steekt het groen alweer de kop op. En ook de meeste dieren zullen weer terugkeren en zich voortplanten tot gezonde populaties. 

Door juist nu naar Australië te reizen, worden de mensen ondersteund die het hardst werken om de natuur in stand te houden. Maar reis dan bij voorkeur met een organisatie die het land kent. Maak gebruik van kleinschalige accommodaties en geniet van de enorme gastvrijheid van de locals. Zij kennen de natuur als geen ander en delen die kennis graag met hun gasten. De specialisten van TravelEssence kunnen u er alles over vertellen. 

 Meer informatie via: www.travelesssence.nl of bel 030-2024261.

   

0 Shares