Ontdek Amsterdam’s meest magische 300 m² bij de expositie van Pauline van Buringen in de Art Chapel aan de Zuidas

Pauline van Buringen  komt uit Amsterdam ( 1961 ) en woont in de Rivierenbuurt. Ze is kunstenaar met een achtergrond in de reclame- en designwereld. Van 20 – 27 september heeft zij een solo-expositie in de Art Chapel:  ‘In perspective’. Figuratie met een vermoeden van abstractie.

EVOLUTION

De Art Chapel

Dit van oorsprong Katholieke kerkje in het Beatrixpark is een ontwerp uit 1959 van architect Lau Peters vanuit de stroming ‘het functionalisme’. De ronde vorm, de gedempte akoestiek en serene lichtval zijn sfeervolle kenmerken. De Art Chapel zit vast aan het Sint Nicolaas Lyceum en doet denken aan het werk van Le Corbusier.

Getoond werk Pauline van Buringen

Er zijn schilderijen, oliepasteltekeningen en linoprints te zien. De onderwerpen zijn modernistische architectuur, mensfiguren en een toefje natuur. Licht en tegenlicht spelen een belangrijke rol.

 Grafisch realisme

Vorm gaat boven kleur en bij verkleining moet de vlakverdeling overeind blijven. Rust en ordening zijn daarom belangrijk. Er is altijd maar 1 hoofdkleur, al dan niet versneden. Geometrie, richtingen en hoog contrast geven elk werk een grafische eindwaarde.

 Linoprints sinds Corona

Tijdens het bewust binnenblijven heeft Pauline het plezier ontdekt van het gutsen en maken van linoprints aan de keukentafel. Afdrukken deed ze door op de drukvorm te gaan staan. Zo waren de eerste exemplaren ‘footprints’. Deze eenvoudige stempeltechniek sluit naadloos aan bij de opvattingen die ze over het werk heeft. Het begin smaakte naar meer. Inmiddels heeft ze een printpers aangeschaft en zit vol ideeën. De vriendelijke prijzen van de prints en het gemak van thuisbezorgen per post, zorgden direct voor veel interesse. Het laatste werk toont de Art Chapel zelf met rose lucht en de raampartij als grafisch element, speciaal gemaakt voor deze solo-expositie.

 Inspiratiebronnen

Bauhaus / De Stijl en hedendaagse architectuur met de eenvoud van staal, glas en beton. Maar ook het werk van andere, heel diverse kunstenaars inspireert.

 Art facts

Het werk van Pauline van Buringen heeft gehangen in galeries, het Haags Gemeente Museum, Museum de Fundatie te Zwolle en het Coda Museum in Apeldoorn. Aangekocht werk hangt in de RAI en de Amsterdamse rechtbank.

In perspective

Art Chapel, Beatrixpark, Prinses Irenestraat 19, 1077 WT Amsterdam-Zuid (bij Restaurant ‘As’)

Data

20 t/m 27 september van 11.00 tot 18.00 uur

Bereikbaarheid

Metro 51: halte Zuid

Tram 5: halte Prinses Irenestraat/Beethovenstraat

Parking WTC Zuid (op 5 minuten loopafstand)

VANBURINGEN-ART, Vrijheidslaan 17 hs, 1079 KB Amsterdam

pauline@vanburingen-art.nl

www.vanburingen-art.nl

https://www.instagram.com/paulinevanburingen.art/

Vincent’s Kitchen

Throw a stone

Summer in the City

Dandelions

Calle de Majorca
Viaduct
Art Chapel
0 Shares