Opmars deelauto’s niet te stoppen

Het wordt steeds drukker in de stad. Het aantal inwoners, forensen en toeristen is sterk toegenomen en dat zie je terug op straat. Het aantal fietsen, scooters en auto’s neemt nog steeds toe en als we niets doen dan slipt Amsterdam dicht. Een van de oplossingen is het delen van voertuigen. Want hoe meer we met elkaar delen, hoe minder voertuigen nodig zijn.

Wist je dat een privéauto gemiddeld 23 uur per dag stil staat, maar wel zo’n 15 m2 ruimte in beslag neemt? Terwijl een deelauto tot zo’n 10 privéauto’s vervangt. Daarbij kost een privéauto tussen de 250 en 450 euro per maand en dan heb je nog geen meter gereden. Als je minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt is een deelauto dan ook snel goedkoper. En dan nooit meer APK-stress, verzekeringskosten of autowassen.

Op dit moment kun je dagelijks kiezen uit zo’n 3500, veelal elektrische, deelauto’s en het worden er steeds meer. Variërend van deelauto’s van particulieren, tot aan commerciële aanbieders met deelauto’s met eigen parkeerplek of deelauto’s die je bijna overal in de stad gratis kunt parkeren.

Ga naar www.amsterdam.nl/deelvervoer, kijk waar deelvervoer bij jou in de buurt staat en ontdek de vele voordelen van deelvervoer. Niet alleen van de deelauto, maar ook van de deelscooter en deel(bak)fiets. Deelvervoer geeft je de vrijheid van keuze, is snel, goedkoop én duurzaam.

Kijk, daar word je blij van!

0 Shares