Renault Nieuwendijk steunt zorghelden door ‘stilstaande’ auto’s beschikbaar te stellen

Nederland is in de ban van het coronavirus met inmiddels om en nabij de 10 .000 ziekenhuisopnames. De druk op het zorgpersoneel is enorm, en niet alleen fysiek ook mentaal; lange dagen en risicovol emotioneel werk en het einde is nog lang niet in zicht. Vanuit de autobranche is een bijzonder initiatief ontstaan om de mensen in de zorg op weg te helpen: #zorgheldenauto.

Bij dit initiatief worden auto’s beschikbaar gesteld voor zorghelden die niet beschikken over een auto en met het openbaar vervoer moeten reizen. Op deze manier kunnen stilstaande auto’s worden ingezet voor zorghelden die met het openbaar vervoer naar hun werk moeten reizen, omdat zij niet over een auto beschikken.

Het initiatief is inmiddels landelijk aangenomen door heel veel autobedrijven en ook Renault Nieuwendijk in Lijnden levert zijn bijdrage door stilstaande auto’s beschikbaar te stellen. Om onze zorghelden in deze moeilijke tijd te ondersteunen, heeft het autobedrijf een aantal Renault Clio’s beschikbaar gesteld gedurende de komende drie maanden. Afgelopen week zijn de eerste zorghelden met een grote glimlach de sleutels van hun tijdelijke vervoer op komen halen.

 

 

0 Shares