Renault Scenic E-Tech

Een jury van 59 Europese autojournalisten heeft afgelopen februari op de autosalon van Geneve de Renault Scenic E-Tech uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar. Dit is de zevende keer dat Renault deze prestigieuze prijs in de wacht sleept.

Het winnen van de Auto van het Jaar Award is niet zomaar een prijsje, maar een hele prestatie. De Renault Scenic E-Tech heeft zes geduchte concurrenten achter zich gelaten. Eerlijk gezegd begrijpen wij heel goed waarom de jury tot haar keuze is gekomen. Laten we beginnen bij het interieur, dat is van hele hoge kwaliteit en ontzettend goed afgewerkt. Inmiddels hoef je al lang niet meer bij Duitsers te zijn om een perfect interieur aan te treffen in een auto. De stoelen van de Scenic zijn heel erg prettig en volledig naar eigen wens in te stellen. Wanneer je eenmaal plaats hebt genomen achter het stuur valt het grote beeldscherm in het dashboard op, hier bevindt zich een touchscreen waarmee onder andere de navigatie en het entertainment is te bedienen.

Door de grote van het scherm is de navigatie heel erg goed afleesbaar. Deze hele unit is met de stem te bedienen, en dat gaat perfect. Een tweede display is achter het stuur geplaatst op de plek waar normaal gesproken de kilometerteller en de toerenteller zitten. Beide schermen werken intuïtief waardoor de bestuurden constant weet hoe hard hij rijdt en wat zijn rijbereik is. Over dat rijbereik gesproken, de Renault Scenic E-Tech heeft een range van 625 kilometer en kan in 30 minuten opladen aan een snellader van 150 KWh. De auto is deels gemaakt van gerecyclede materialen en is zelf voor 90 % recyclebaar. Uiteraard is deze wagen voorzien van allerlei veiligheidsopties, in totaal zijn er meer dan dertig verschillende rijhulpsystemen actief in deze auto. Waarschijnlijk is dat toen Renault meedeelde dat de gezinsauto opnieuw werd uitgevonden. Overduidelijk heeft het gezin centraal gestaan bij het ontwerpen van deze auto. Dat kun je onder andere zien aan de zitruimte voor de passagiers achterin en de zeer ruime kofferbak van 545 liter. Naast de kofferbak zijn er op diverse plekken opbergvakken gecreëerd voor persoonlijke spullen, in totaal 38 liter. Wat verder opvalt aan deze auto zijn de volledig verzonken deurhandels en het enorme panorama dak. Dit dak kan uit vier verschillende standen de doorzichtigheid kiezen. Wij hadden een mat grijze versie mee, en als geheel oogde de auto zeer chique.

De auto beschikt over 220 pk en dat voel je wanneer je er mee rijdt. Door de het lage zwaartepunt van de wagen heeft de Renault Scenic E-Tech een wegligging als een strijkijzer. Onverstoorbaar kun je alle bochten op de snelweg nemen terwijl je als bestuurder door de hoogte van de wagen een uitstekend zicht hebt. De auto heeft geen enkele neiging tot overhellen, wat bij andere SUV’s wel voorkomt. Ook in de stad is deze auto groot genoeg om comfortabel te zijn en compact genoeg om handig te kunnen manoeuvreren. Kortom een zeer terechte winnaar van de titel Auto van het Jaar. Wij reden de Renault Scenic E-Tech esprit Alpine long range ter waarde van € 55.220, er is al een Scenic vanaf € 42.470.

Meer informatie op
www.renault-nieuwendijk.nl

   

   

0 Shares