Tegels eruit, groen erin!

De gemeente stimuleert groene tuinen. Woont u in de Rijnbuurt, IJselbuurt, Veluwebuurt?Bewoners kunnen tegels uit hun tuin halen om plaats te maken voor groen. De gemeente haalt de tegels op en deelt  plantjes uit: tegels eruit, groen erin. Doel van de actie is om het bewoners makkelijker te maken om de tuin ‘rainproof’ te maken. Op vrijdag 22 mei komen medewerkers van de gemeente en Amsterdam Rainproof langs in deze buurten om plantjes uit te delen aan bewoners.

Wilt u mee doen? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@rainproof.nl met daarin de vermelding op welke hoek van de straat de tegels liggen en een schatting van het aantal. Vanaf zondag 24 mei 16.00 uur mogen de tuintegels op straat. Tegels en gebakken klinkers graag gescheiden. Op maandag 25 mei vanaf 08.00 uur worden de tegels opgehaald.

De actie geldt alleen als u in deze buurten woont:

Groene tuinen helpen 

Door de klimaatverandering valt er meer regen en zijn de zomers in de stad warmer. In stenen tuinen loopt regenwater slecht weg. Ook houden stenen en tegels de warmte langer vast. Planten maken de stad juist koeler. En minder tegels zorgen dat het regenwater beter en sneller de grond in kan met minder wateroverlast als gevolg. Daarom: hoe meer tegels eruit, hoe beter voor bewoners én de stad. Helpt u mee aan een regenbestendige buurt?

Bekijk ook tips voor een regenbestendige tuin 

Bent u op zoek naar plantjes? Denk dan aan uw lokale tuincentrum! Bovendien maakt u kans op gratis planten. Maak een foto van uw stapel tegels en post de foto op Instagram met #AmsterdamRainproof. Bekijk instagram.com/amsterdamrainproof 

 

 

0 Shares