Galeries werken samen om jongeren te bereiken

Door samen een tentoonstelling te organiseren onderzoeken de jonge galeries GoMulan Gallery en Galerie Fleur & Wouter manieren waarop ze hun krachten kunnen bundelen in moeilijke tijden. De galeries maken sinds een jaar om en om tentoonstellingen in hun ruimte aan de Van Ostadestraat 43a in Amsterdam. Hun boodschap en netwerk proberen ze in de gezamenlijke tentoonstelling Van Ostade Biennäle te combineren.

Beiden willen jongeren het belang van kunst te laten inzien. Galerie Fleur & Wouter geeft hen door thematische tentoonstellingen met een goed verhaal begrijpelijke aanknopingspunt om in de achterliggende gedachte van kunstwerken te duiken. Go Mulan Gallery probeert dit publiek te bereiken door uitsluitend werk van jonge makers te tonen.

In de tentoonstelling is namens GoMulan Gallery werk te zien van kunstenaar Jonat Deelstra. Hij presenteert zijn nieuwe serie ‘Progress and Prosperity’, bestaande uit olieverfschilderijen en sculpturen. Het is een project over economisch gewin op de natuur, zoals de ontbossing van de Amazone.

“Toen ik de Amazone bezocht voor dit project werd ik getroffen door de schoonheid van een strak aangeplante palmolie-plantage. Deze tegenstelling sprak mij aan en besloot ik als onderwerp voor mijn kunst te nemen.” 

Galerie Fleur & Wouter richt zich in deze tentoonstelling op het portret. Johan Kleinjan tekent het liefst mensen, van criminelen uit het televisieprogramma Opsporing verzocht, tot etende chinezen in een restaurant in Beijing. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers zich live door hem laten tekenen. Jackson Bowley fotografeert de schilderachtige figuren uit zijn Londense vriendengroep, waarbij hij de grens opzoekt tussen kunst en commercie. Dagmar Stap maakt borduurwerken van verpakkingen. Ze geeft de producten een eigen persoonlijkheid, alsof ze ieder moment tot leven kunnen komen.

De galerie is open op de openingstijden op do en vrij: 16:00 – 19:00 en za en zo: 12:00 en 18:00. En op afspraak.
Tijdens een bezoek mogen er maximaal 3 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn en wordt gepaste afstand gehouden.
0 Shares