Uitbundig 1e concert Groot Amsterdams Kerstkoor

Op zondagmiddag 19 december jl was de kerkzaal van Vrijburg, aan de Diepenbrockstraat, afgeladen met enthousiaste bezoekers van het concert door het Groot Amsterdams Kerstkoor. Deze konden genieten van een zeer gevarieerd kerstprogramma, waarin op verschillende momenten ook ruimte was om mee te zingen. En dat werd dan ook uit volle borst gedaan!

In 9 repetitie hebben de 65 zangers van dit projectkoor onder leiding van dirigent Ferdinand Beuse 12 meerstemmige kerstliederen ingestudeerd, variërend van the Christmas Lullaby (John Rutter), White Christmas, O holy Night tot We wish you the merriest en Santa Claus is coming to town.

Het koor werd heerlijk begeleid door het combo van pianist Kees van Zantwijk. Gastsoliste Willemijn de Vries wist de bezoekers te ontroeren met o.a. een prachtige uitvoering van ‘het lied van Ruth’ (Stef Bos). Het concert was de finale van het project, waaraan zowel geoefende als ongeoefende zangers konden deelnemen. Deze allereerste editie lijkt geslaagd en het smaakt naar meer. Volgend jaar zal ongetwijfeld de 2 editie van het Groot Amsterdams kerstkoor volgen.

Meer informatie:www.grootamsterdamskerstkoor.nl

0 Shares