Vegasnack

We gaan regelmatig naar het theater. Het liefst in Amsterdam; Carré, DeLaMar, Kleine Komedie, Ziggo Dome, Toomler, of het Concertgebouw. Soms laten we ons ook verleiden tot een bezoek aan Phil in Haarlem, af en toe reizen we af naar het Circustheater in Scheveningen en onlangs waren we te vinden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Zomers is er altijd wel iets te doen in het Amsterdamse Bos Theater – op zich al een geweldige locatie. En als we met een bepaalde groep vrienden gaan, kiezen we doorgaans voor de Purmaryn, omdat driekwart van die club nu eenmaal in Purmerend woont.

Een theaterbezoek combineren wij – als het werk het toelaat – over het algemeen met een hapje eten buiten de deur. Als we extreem weinig tijd hebben, wil dat wel eens beperkt blijven tot een diagonaaltje bij de Febo, maar over het algemeen zoeken we wel een leuk eetcafé, gezellige Italiaan of sfeervolle Amsterdamse tent op.

Afhankelijk van de voorstelling doen we ook iets aan de inwendige mens in het theater. Is er een pauze, dan kiezen we voor een pauze-arrangement en altijd doen we wel aan de nazit – mits mogelijk in het betreffende theater – met een wijntje en hapje. Al was het alleen maar om de drukte na de voorstelling te vermijden en we vinden we het nabespreken van de voorstelling ook wel leuk.

Alleen dat hapje schiet er de laatste tijd steeds vaker bij in… wij verafschuwen namelijk verplichte vegasnacks.

Wacht even. Laat ik het anders zeggen. We hebben op zich niets tegen vega. We eten verre van alle dagen vlees en erkennen dat er ook smakelijke vega-snacks zijn. Maar we kunnen er erg slecht tegen als het je door de strot wordt geduwd en je zelf de keuze niet meer mag maken. Om er een paar te noemen:

Pauze-arrangement Carré: oesterzwamkroket, Bella olijven, jong belegen kaasblokjes, rozemarijn crackers met zongedroogde tomaat, borrelnootjesmix en… een zeer opvallend ingrediënt voor een borrelhap: chocolade lolly.

Pauze-arrangement Circustheater: vegetarische bitterbal (daar gaan we al), miniloempia, Old Amsterdam kaasbitterbal, olijven, borrelmix, kaasstengel en dadel.

Alleen in het DeLaMar kwam ik de mogelijkheid tegen te kiezen voor een vega of vlees bittergarnituur.

Als wij een bittergarnituur bestellen willen we geen bieten- maar een originele bitterbal, met rundvlees of Van Dobben, mini-frikandellen (al kun je je afvragen of daar wel vlees in zit), plakkie worst of echte Amsterdamse osseworst en vlammetjes. Uiteraard horen daar ook kaasstengels bij, notenmix, olijven – niet voor mij, want ik lust geen olijven – en desnoods een groenteloempia. Dat je daarnaast ook vegasnacks serveert, best. Maar geef je gasten zelf de kans te nemen wat ze willen.

Als ik wil dat een ander voor mij de keuze maakt wat ik moet eten, dragen of doen, zoek ik wel een onzinfluencer uit. Maar vooralsnog ben ik niet zo beperkt dat ik die nodig heb en ben ik nog uitstekend in staat zelf een keuze te maken.

 

Nol de Vries

0 Shares