Amsterdam Light Festival ‘When Nature Calls’

Door de maatregelen rondom COVID-19 wordt de bekende vaarbeleving tijdens de negende editie van het Amsterdam Light Festival een jaartje overgeslagen. Het festival grijpt de omstandigheden aan om een nieuwe theatrale wandelbeleving te introduceren: de Light Walk. Deze editie, die plaatsvindt van donderdag 10 december tot en met maandag 3 januari 2021, staat in het teken van de natuur met het thema ‘When Nature Calls’.

Light Walk

Tijdens de Light Walk gaat de bezoeker met zijn smartphone in de hand wandelend op ontdekkingstocht door het oostelijk deel van Amsterdam Centrum. Via WhatsApp ontvangt de bezoeker gedurende de wandeling video’s, foto’s en voice berichten van creative director en theatermaker Lucas De Man. Zo leert de bezoeker – in een verhaal bomvol humor én informatie – over lichtkunst, de stad en de natuur. De wandeling is interactief, zo bepaalt de bezoeker bijvoorbeeld zelf of hij zich wil verdiepen in lichtkunst of juist meer over de stad en haar geschiedenis wil weten.

Verbonden in tijden van afstand

“Ik geloof dat verhalen leiden tot een waardevolle beleving bij de bezoekers. In deze nieuwe opzet ga je van het ene naar het andere kunstwerk in een logische opeenvolging. We streven naar meer verhaal, meer beleving en meer sociale betrokkenheid – op passende afstand vanwege Corona, maar in gevoel en handelen nauw met elkaar verbonden”, aldus Lucas De Man.

Verlichting is belangrijker dan ooit

De organisatie brengt in deze editie meer verhaal, meer beleving en meer verlichting. Directeur Frédérique ter Brugge zegt: “Het is juist in deze tijd belangrijk om verlichting te brengen in de stad en elkaar te vinden en te helpen. Daarom werken we in clusters, waarbij we kunstenaars verbinden met wetenschappers, partners, basisschoolleerlingen en onderwijs- en overheidsinstellingen. De maatschappelijke kant van ons festival ontwikkelt zich samen met sociale partners met het zgn ‘buddysysteem’. Hiermee koppelen we mensen uit kwetsbare groepen aan enthousiaste vrijwilligers.” 

Tickets Editie #9

De Light Walk loopt van 10 december tot en met 3 januari 2021 van 17:00 tot 23:00 uur (op Oudejaarsavond tot 20:00 uur) en duurt daarmee 24 dagen. Tickets met timeslot zijn vanaf oktober te boeken via de website van Amsterdam Light Festival. De Light Walk duurt een uurtje, is ongeveer twee kilometer lang en natuurlijk helemaal corona-proof.

FOTO: uit eigen archief, Amsterdam Light Festival 2019

0 Shares