Amsterdams Kerstkoor jubileert met twee grote optredens

10 jaar kerstsfeer in de stad

Voor het tiende achtereenvolgende jaar staat Het Amsterdams Kerstkoor in de startblokken om Amsterdam in kerstsfeer te brengen. Een éénmalig optreden in 2009 was het begin van een mooie traditie. En tien jaar kerst vieren met de inwoners van Amsterdam is alle reden voor een feestje. Dat wordt gevierd met twee jubileumconcerten, naast gastoptredens in stad en regio. Op 15 december staat Het Amsterdams Kerstkoor onder leiding van Marja Oldenhave samen met de Wester Harmonie in de Dokzaal. Met een smaakvol kerstdinerconcert op 22 december op de planken van De Nieuwe KHL sluit het koor haar concertreeks in 2019 af.

Amsterdamse traditie
Dirigente Marja Oldenhave is de grote inspirator van het koor. Zij nam tien jaar geleden het initiatief om een aantal mensen uit diverse Amsterdamse koren bijeen te brengen. Het eerste optreden vond plaats in het Amsterdamse Bos bij de opening van het Bezoekerscentrum. Maar er bleek meer animo voor de optredens en inmiddels mogen we wel van een traditie spreken. Want sindsdien brengt het koor Amsterdam en omgeving jaarlijks in kerstsfeer. Uit de vele aanvragen en herhaalverzoeken mogen we concluderen dat het repertoire gewaardeerd wordt en kerst graag met zang gevierd wordt.

Kerstconcert met Westerharmonie

Datum              15 december aanvang 15.00 uur

Locatie             Dokzaal, Plantage Doklaan 8, 1018 CM Amsterdam

Entree              € 10

Kaarten             www.westerharmonie.nl

Kerstdinerconcert Nieuwe KHL

Datum              22 december aanvang 16.30 uur

Locatie             De Nieuwe KHL, Oostelijke Handelskade 44A, 1019 BN Amsterdam

Entree              € 27,50 inclusief diner

Kaarten             Nieuwe KHL

Internationaal repertoire
Het Amsterdams Kerstkoor zingt a capella een sfeervol internationaal repertoire. Beginnend in de 16e eeuw en met Spaanse, Franse, Italiaanse, Latijnse, Engelse en Nederlandse nummers. Naast klassieke liederen zijn ook enkele nieuwere, bekende, nummers aan het repertoire toegevoegd. En naar wens kan het programma aangevuld worden met echte ‘meezingers’.

Kom in kerstsfeer bij een van de optredens. De volledige concertlijst staat op www.hetamsterdamskerstkoor.nl/agenda.

0 Shares