Coole Types in Buitenveldert

In april 2022 zijn er ‘levende sculpturen’ in Buitenveldert! De surrealistische verschijningen lopen rond het winkelcentrum Gelderlandplein en langs de Merkelbachschool. Ze lopen langs, staan af en toe stil en gaan vooral hun eigen gang. De performances worden niet als events of voorstelling aangekondigd. Ze roepen verwarring op, maar zijn niet opdringerig. De toevallige -verbaasde- voorbijgangers zijn het publiek.

Data: woensdag 13 april 14.00 uur, zaterdag 16 april 12.00 uur en woensdag 20 april 14.00 uur

Voor Coole Types ontwikkelden Guda Koster & Frans van Tartwijk 4 nieuwe figuren. De locatie waar de figuren gaan verschijnen – het Gelderlandplein in het stadsdeel Buitenveldert en de omgeving van het winkelcentrum- zijn belangrijk en geven de performances een extra betekenislaag.

Black Friday is een man met een gouden bol als hoofd. Hij duwt een gouden winkelwagen vol gouden objecten voort. De met spectaculaire kortingen aangeschafte voorwerpen zien er prachtig uit, maar zijn gemaakt van papier met een laagje goudfolie.

Tobleronia is gemaakt van spiegelend zilverfolie, heeft drie spitse bergtoppen als hoofd en draagt knalrode sneakers. De titel verwijst naar de Zwitserse chocolade die de vorm heeft van een berg, maar roept ook associaties op met buitenaardse wezens.

Fluffy Wit is van haar hoofd tot haar knieën bedekt met een weelderige laag spierwit kunstbont. Om haar nek draagt zij een gouden ketting. Zij is een raadselachtige maar elegante verschijning.

Lost and Found is een figuur die vrijwel helemaal uit goedkope draagtassen bestaat. Is het iemand die spullen verzamelt, of iemand die alles wat hij nog bezit op zijn rug draagt?

Tijdens de performances worden er aan geïnteresseerden ansichtkaarten van de sculpturen uitgedeeld.

Meer informatie: www.gudakoster.nl/project-type/performance/ en www.fransvantartwijk.nl/performances/

 

0 Shares