Count Me In roept Amsterdammers op onderdeel te worden van de Blauwe Hartjes Brigade

De politie heeft het zwaar te verduren deze dagen. Anna van Dam van Stichting Present: “Wij weten dat er veel meer lieve Amsterdammers dan relschoppers zijn. Dat willen we de politie laten merken!” Ons doel is om hen deze week te laten zien dat we aan ze denken en de politie steunen in deze ingewikkelde tijd. Maak kaarten, knutsel hartjesslingers, en breng ze langs bij een politiebureau bij jou in de buurt. Hoe vet zou het zijn als alle bureaus in de stad blauw kleuren met hartjes die we allemaal zelf geknutseld en gemaakt hebben?

Je hoeft je niet op te geven voor de Blauwe Hartjes Brigade, je kan direct zelf aan de slag en een foto van je actie delen op social media met #CountMeIn. Op de website www.countmein.nl  kan je terecht voor knutselinspiratie of kijk op Pinterest.

Een politiebureau bij jou in de buurt vind je hier.

 

Wat is Count Me In? 

Toen we in maart vorig jaar te maken kregen met corona sloegen vier Amsterdamse vrijwilligersorganisaties de handen ineen. Serve the City, Burennetwerk, Ympact020 en Present deden een eerste gezamenlijke online actie om vrijwilligers te werven. Dat was zeer succesvol en leverde meteen in het eerste weekend al 800 aanmeldingen op. In 2020 koppelde Burennetwerk ruim  4400 buren aan elkaar voor een klusje, boodschappenhulp of (bel)contact. Daarnaast hebben tijdens de eerste lockdown ruim 1600 vrijwilligers zich ingezet en ook daarna hebben we veel projecten kunnen organiseren en mensen kunnen helpen met de inzet van heel veel vrijwilligers.

“Het is hartverwarmend wat we sindsdien allemaal konden doen”, vertelt Anna van Dam van Present Amsterdam. “De honderden vrijwilligers staken letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouwen. “Van een tuin opknappen tot een hond uitlaten en van massaal pannenkoeken bakken tot een bloemetje uitdelen. Soms een klein gebaar, maar met veel effect, gaat ze verder. “Vrijwilligers ontdekken dat een ander helpen best eenvoudig en vooral heel leuk is.”

Omdat de samenwerking zo succesvol was, zijn de vier organisaties het initiatief Count Me In gestart. Zo hopen ze de bestaande vrijwilligers enthousiast te houden voor nu en in de toekomst. Inmiddels is ook vrijwilligersorganisatie Adam Helpt aangehaakt.

Wil je meer informatie of vaker meedoen als vrijwilliger? Kijk dan op de website countmein.nl.  Daar vind je ook info over de vijf vrijwilligersorganisaties Serve the City, Burennetwerk, Ympact020, Present en Adam Helpt.

0 Shares