De ervaringen van Tosca, helper bij Beep for Help

De helpers bij Beep for Help zijn allemaal mensen die echt wat voor een ander willen betekenen. Hulp wordt geboden gewoon van mens tot mens, met oprechte aandacht en zonder administratieve lasten en bureaucratie. Zo ook helper Tosca. “Als ik de deur uitloop, omkijk en ik zie een glimlach. Dan weet ik waarvoor ik het doe.”

De wereld een beetje mooier en makkelijker maken is eigenlijk niet zo moeilijk, maar vaak ben je gedurende je werk als hulpverlener veel bezig met administratieve lasten. Bij Beep for Help ben je bij de hulpvrager echt alleen bezig met de hulpvraag en bied je ondertussen een luisterend oor en een gezellig moment. En altijd op een tijdstip dat de hulpvrager dat wil. Er zijn geen wachtlijsten of indicaties nodig, want Beep for Help heeft als motto dat ‘iedere oudere die hulp nodig heeft ook hulp zou moeten kunnen krijgen’.

Het is een van de redenen, waardoor Tosca besloot om hulpverlener bij Beep for Help te worden. “Omdat ik graag wat voor de ouderen mensen wil betekenen. Ik werkte hiervoor in een winkel en ik merkte dat ik meer het sociale gedeelte wilde opzoeken. Wat meer onder de mensen zijn. Echt iets doen voor een ander, een karweitje opknappen dat voor mij geen moeite kost maar wat voor een ander wellicht niet meer zo makkelijk te doen is. Dat steentje bijdragen doet mij erg goed. Wetende dat ik uiteindelijk de deur uitloop, achteromkijk, en een glimlach zie.”

Geen dag is hetzelfde, weet ze inmiddels uit ervaring: “De ene keer ben ik bij een hulpvraag voor het schoonmaken, de andere keer voor een boodschap en weer een andere keer voor het strijken van de was. Die afwisseling maakt en houdt het leuk. Afwisselend werk én nieuwe mensen ontmoeten in één klap. Daarnaast ben ik ook werkzaam hier in de wijkomgeving om mensen kennis te laten maken met ons. Gewoon eropaf, een leuk praatje maken in verschillende wijkcentra en buurthuizen. Ik krijg vaak enthousiaste reacties van de mensen terug. We horen vaak dat mensen erg lang in een wachtrij moeten staan voor hulp in huis. Dan ben ik blij om te vermelden dat ik bij Beep for Help werk en ze kan helpen wanneer het hún uitkomt.”

Tosca maakt deel uit van een gevarieerd team, van jong tot oud en van verschillende markten thuis. “Dat maakt het bij Beep for Help onwijs gezellig en zo leer je weer nieuwe dingen van collega’s”, vervolgt ze. “De een heeft wat meer ervaring met koken, de ander heeft weer wat meer ervaring in het indraaien van lampjes bijvoorbeeld. En heb ik even geen klus, dan ben ik te vinden in de wijk om mensen te laten kennismaken met de app en te helpen installeren. Voor sommige mensen is het misschien best moeilijk om de app te downloaden en een account aan te maken. Dan is het prettig om even iemand naast je te hebben die meekijkt, en uitleg geeft.”

Belangrijkste voor Tosca is toch wel dat sociale gedeelte. “Dat is echt het allerleukste van dit werk. Gezellig even kletsen met de mensen, terwijl ik ondertussen met een klusje bezig ben. Je merkt echt, door bij de mensen thuis te komen, dat iemand gewoon heel erg graag een praatje met je wil maken. De vereenzaming is groter dan we denken. Beep for Help is daarom een perfecte uitkomst: onze dienstverlening aanbieden en tegelijkertijd onder de mensen zijn en ze een fijne dag bezorgen.”

Senioren in Amsterdam kunnen voor bepaalde hulp bij activiteiten die zelfstandig niet altijd (meer) helemaal lukken terecht bij Beep for Help. Voorbeelden zijn de tuin opruimen, de ramen lappen, boodschapjes doen of de keuken eens lekker uitsoppen. De soms minder leuke karweitjes kunnen worden opgeknapt door helpers van Beep for Help laten doen, waardoor er meer tijd overblijft voor de leukere dingen om met naasten te doen.

Via de Beep for Help app kan iedereen gemakkelijk hulp aanvragen voor zichzelf of voor een ander. Na installatie kan met één druk op de knop een hulpaanvraag worden ingediend, waarna direct zichtbaar is wie er komt om te helpen. Ook de betaling wordt op de app gemakkelijk en veilig geregeld. U wordt zonder tussenpersoon gekoppeld aan een gescreende helper bij u in de buurt. Door de korte lijnen kunnen de kosten laag worden gehouden en betaalt de aanvrager alleen voor de hulp die wordt ontvangen.

Meer informatie: www.beepforhelp.nl

0 Shares