De Kerstman doet zijn inkopen graag op de Albert Cuypmarkt

Ben je op de Albert Cuypmarkt, loop je zomaar dé Kerstman tegen het lijf. En dat laat je natuurlijk niet aan je voorbijgaan. Met een luid hohoho maande ik hem brutaal aan te stoppen om even een praatje te maken, want tja… wat doet de wereldberoemde Kerstman nu op de Albert Cuyp?

Zoals iedereen, reageerde hij, haalt hij daar elk jaar veel boodschappen; lekkernijen voor met de feestdagen, de ingrediënten voor een smakelijke kerstdis, en natuurlijk ook cadeautjes voor onder de boom. “Ik slaag hier altijd, want de Cuyp heeft een diversiteit aan kramen en ik vind hier altijd unieke en leuke kerstcadeaus; van leuk, degelijk en ook educatief kinderspeelgoed, tot mooie sieraden, tassen en kleding voor vrouwen én mannen.”

Normaliter, zegt hij dan, stuurt hij inkoopelfjes naar Amsterdam om de inkopen te doen. “Maar soms kom ik zelf even lang, want al dat lekkers hier… hahaha, je ziet aan mijn buik wel dat ik het me goed laat smaken wat ze hier allemaal verkopen. Heerlijke chocola, zalige brownies en tongstrelende cannoli’s; altijd mooie groenten en fruit, verse vis en genoeg keus om onderweg even te snacken, hahaha .” En met luid geklingel van zijn bel en een onvervalst hohoho vervolgde hij zijn weg over de markt.

 

 

 

 

 

 

 

FOTO’S: Sophie van der Steen – SocialbySoof

0 Shares