De Kook Voor je Buur-10-daagse: warme maaltijd én sociaal contact

Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt door heel Nederland buurtgenoten aan elkaar voor een warme maaltijd en gezellig sociaal contact. Om nog meer mensen te enthousiasmeren ook eens een maaltijd met een buur te delen, organiseert www.thuisgekookt.nl van 24 september t/m 3 oktober de Kook Voor Je Buur 10-Daagse.

Met de Kook Voor Je Buur 10-Daagse wil de organisatie zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met stichting Thuisgekookt en de belangrijke maatschappelijke effecten die het delen van een maaltijd met zich meebrengt.

Maar liefst 7 procent van alle zelfstandig wonende ouderen is ondervoed en 30 procent van alle Nederlanders geeft aan zich regelmatig eenzaam te voelen. In het afgelopen anderhalf jaar zijn 9500 mensen – vaak in een kwetsbare positie – gekoppeld aan een buurtgenoot.

Om een ander blij te maken met een warme, verse maaltijd hoef je helemaal geen topkok te zijn. Integendeel. Bij Thuisgekookt is plaats voor alle keukens: van een lekkere stamppot met een bal gehakt of een goedgevulde nasi tot je favoriete recept voor pasta bolognese of een gezonde maaltijdsoep.

“We snappen ook dat mensen eerste willen of dit iets voor ze is. Daarom bieden we de mogelijkheid om geheel vrijblijvend een favoriete maaltijd of een ‘bordje over’ aan te bieden op onze website www.thuisgekookt.nl”, aldus de stichting. “Liever een maaltijd ontvangen kan natuurlijk ook. Door een maaltijd bij een buur af te halen vergroten we de sociale cohesie in de buurt, zodat buurtgenoten weer op elkaar kunnen rekenen als er nood aan de man is. Daar hoef je helemaal niet kwetsbaar voor te zijn.”

Door tien dagen lang extra veel aandacht te genereren hoopt de stichting Thuisgekookt de 17.000 thuiskoks die landelijk bij de organisatie zijn aangesloten verder uit te breiden. “En de hulp van een thuiskok normaler te maken zodat we de drempel om hier gebruik van te maken verlagen. De Kook-Voor -Je-Buur-10-Daagse is dus voor iedereen.”

Benieuwd hoe het precies in z’n werk gaat? Op www.thuisgekookt.nl/hoe-werkt-thuisgekookt is meer informatie te vinden.

Foto: Studio Reyneveld

 

0 Shares