De markt is tegenwoordig een stuk modieuzer geworden

“Ik ben hier in tijden niet meer geweest”, reageert Claire Pronk als ze met zus Joan en vriendin Noura de Albert Cuyp inloopt. “Ik kwam hier altijd wel om stof te halen om kleren te maken. Maar dat is echt al een tijd geleden.” Claire Pronk, 24 jaar, fashionista en influencer, kijkt enigszins verbaasd om zich heen. “Het is wel veranderd hier, voor zover ik me het nog kan herinneren.”

Mode en kleding fascineren haar al van jongs af aan. Als kind al hield ze zich bezig met kleding tekenen. Het is dus niet zo gek dat ze inmiddels haar derde modeopleiding achter de rug heeft en zich als influencer en vlogger volledig op mode en outfitinspiratie richt door het online creëren van content. “Daarnaast ook een stukje lifestyle en eten, en dat laatste gaan we hier op de markt duidelijk ook doen, haha.”

Een fashionista op de markt, rijmt dat? “Zeker wel”, klinkt het stellig. “Je moet zeker niet uitsluiten dat je er iets kunt vinden. De markt wordt, of is modieuzer geworden. Natuurlijk ligt het eraan op welke markt je komt, maar als je hier kijkt zie je genoeg gezellige boetiekjes en mooie kramen met leuke kleding.” Op de markt slaat ze bijna geen kraam over, enthousiast trekt ze haar zus en vriendin van de ene kraam naar de andere, stapt hier en daar een boetiek binnen en kijkt overal. Ze vindt het lastig een keuze te maken.

Bij Viareggio wonen ziet ze iets speciaals en zegt: “Ik heb een obsessie met tijger, alles met tijger vind ik leuk.” Maar dan reageert vriendin Noura: “Als je dit meeneemt, wordt je vriend niet blij hoor”. Om later bij Studio Chicas aan te vullen: “Weet je wat zo moeilijk met jou is Claire? Jij hebt alles al.”

Kijkt ze veel naar anderen? Anders gezegd, spreekt ze mensen erop aan als ze er ‘niet uitzien’, zoals dat heet. “Absoluut niet”, zegt ze dan resoluut. “Natuurlijk zie ik wel eens mensen lopen, over wiens kleding ik wel mijn bedenkingen heb. Maar ik spreek mensen nooit aan op een stijl. Ook al zou dat mijn keuze niet zijn, maar iedereen heeft zijn eigen stijl. O wacht, ik heb wel eens iemand aangesproken op haar kleding, maar die had een gat in de achterkant van haar broek, haha. Die was ook blij dat ik haar aansprak.”

Waar moeten mensen dan op letten, bij de aanschaf van kleding. “Vooral je eigen stijl kiezen. En die stijl is overal te vinden, in boetiekjes, maar ook op de markt. Let goed op kwaliteit, kijk naar het materiaal. Een goede kwaliteit gaat niet alleen langer mee, maar het ziet er echt ook een stuk beter en leuker uit als je het draagt.”

En wat ze zelf van de Cuyp vindt? “Er is de laatste jaren wel echt veel veranderd en het imago van ‘marktkleding’ is veel minder. Er zijn echt boetiekjes met hele leuke kleding en kwalitatief ook mooi. Ik snap wel dat mensen de Albert Cuyp echt als uitje zien, want er staan heel veel diverse dingen.”

.

Foto ́s : Sophie van der Steen – SocialbySooff

0 Shares