De nieuwe Audi A6 Avant

Met enige regelmaat mogen wij rijden met hele fijne auto’s.

En iedere keer leveren we de sleutels weer braaf af bij de dealer, echter deze keer hadden we daar meer moeite mee dan normaal. Tijdens het testen van de Audi A6 Avant zijn we een beetje verliefd geworden op deze wagen.

De A6 hoort thuis in het hogere segment van de grote ruime stations samen met de BMW5 en de Mercedes-Benz E-klasse. Het deel van de automarkt dat bevolkt wordt door auto’s voor het hogere management en zelfstandigen. Kilometervreters ook. De A6 voelt zich daar meer dan thuis. Op de snelweg is de auto een oase van rust. De auto is zo gebouwd dat het enige geluid wat binnenin waarneembaar is veroorzaakt wordt door de rijwind en de banden op het asfalt. Door de configuratie van de DSG-versnellingsbak nodigt de A6 uit tot rustig en beheerst rijden. De wegligging is van een zeer hoog niveau. Dit merk je onder andere wanneer je een oprit of afrit van de A10 vlot neemt, de auto kleeft dan als het ware aan het wegdek vast. Iedere versie van de A6 beschikt standaard over een MHEV motor, een milde hybride die veel energie terug weet te winnen tijdens het remmen. De nieuwe generatie DSG-automaten staat borg voor soepel schakelen. Doordat er een paar flippers naast het stuur geplaatst zijn kun je ook zeer sportief rijden met de A6.

De nieuwe A6 is van binnen flink ruimer dan zijn voorganger en heeft een riante kofferbak van maar liefst 1.680 liter. Ondanks zijn formaat laat deze grote wagen zich makkelijk en vlot door het stadsverkeer manoeuvreren. Tel daarbij op dat de wagen is volgehangen met actieve veiligheidssystemen om de inzittenden en het omringende verkeer te beschermen. Je kunt dus met een gerust hart het drukste stadsverkeer aan. Toch is dit alles niet de reden waarom we ons hart verloren hebben aan de A6, dat komt namelijk door het design. De A6 heeft een natuurlijke en ingetogen schoonheid, een fantastisch lijnenspel. Zowel van buiten als van binnen hebben de ingenieurs uit Ingolstad prachtwerk afgeleverd.

En dat complete plaatje, de prestaties, de rijervaring, de afwerking en de vormgeving rechtvaardigen de prijs ruimschoots. De door ons gereden versie kost € 74.450,- De Audi Avant A6 is leverbaar vanaf € 62.050, -.

Voor meer informatie ga naar www.a-point.nl/audi

  

0 Shares