De Pijp is een openbaar kunstwerk rijker

Tachtig kindertekeningen, omgezet in een vrolijk kunstwerk. Maandagochtend 23 augustus werd het schooljaar bij de Oscar Carréschool in de Eerste Jan van der Heijdenstraat feestelijke geopend met de onthulling van een megamozaïek van maar liefst 11 meter. In het kader van het 25-jarig jubileum van de school hebben meer dan 350 leerlingen een eigen ontwerptekening gemaakt met het thema ‘circus’.  De Amsterdamse kunstenaar Fabrice Hünd verwerkte een groot deel van deze tekeningen op unieke wijze in een mozaïek, dat nu het hek bij de ingang van de school siert.

In samenwerking met de leerlingen en de docent beeldende vorming heeft Fabrice zich ingeleefd aan de hand van de tekeningen in de wereld van het circus. Dit zoals die door leerlingen van 4 tot 12 jaar wordt gezien. Hij vatte die vervolgens, verweven met zijn eigen bekende vormen, samen in een karakteristiek beeldend circusverhaal.

“Schilderend met scherven” realiseerde Fabrice dit verhaal in een vertaling naar keramiek, glas en natuursteen tot een mozaïek op maar liefst 18 panelen van het hek, dat zich voor de ingang van het schoolgebouw bevindt. Ieder steentje is met de hand gelegd. Het zevende megamozaïek van Fabrice is een kunstwerk, dat een blijvende herinnering zal zijn aan het 25-jarig jubileum van de Oscar Carré, die als cultuurprofielschool affiniteit met kunst en cultuur in het onderwijs hoog in het vaandel heeft staan, onder het motto: samenwerking is de kunst.

 

0 Shares