De Pijp Verhalen in een ander jasje

“Ik ben opgegroeid in De Pijp en inmiddels twee keer aanwezig geweest op die gezellige avonden in De Pijp.  Wij zijn er de volgende keer zeker weer bij…” Zomaar een reactie op de Facebookpagina van De Pijp Verhalen naar aanleiding van een avond vol verhalen uit De Pijp.

Het is Mark Dekker, een oud-bewoner van De Pijp, die ze vertelt. Op vrijwillige basis verschijnt hij in cafés in Amsterdam Zuid om bekende en oude verhalen over en uit de populaire volksbuurt in een nieuw jasje, met ondersteuning van foto- en videomateriaal en onder begeleiding van funky muziek. Dekker trekt een veelzijdig en gemêleerd publiek, jong en oud en van rasechte Amsterdammers tot expats. “Waarom we het doen? Als bezoekers, de vertrouwde bewoners en de jonge nieuwkomers zich samen vermaken. Iets bijzonders horen over de straat waar ze leven, waar ze elke dag doorheen lopen, dat is ook voor ons leuk om te doen.”

“Het wordt de leukste borrel van januari”, zegt Dekker hij dan over zijn komende evenement in het nieuwe jaar. “Want wat is er nu toffer, dan aan de bar te staan met een glas in je hand en een mooi verhaal te horen. De Pijp is een wijk met ongelooflijk rijke verhalen.

Bijzondere gebeurtenissen die zich daar hebben afgespeeld, wat mensen daar meemaken.

Het is allesbehalve een slapende Vinexwijk. Zoveel artiesten, zoveel kleurrijke mensen. Elke straat elk heeft daar legendes. De kunst met De Pijp Verhalen is om dóór die gevels heen te kijken en als het ware te luisteren naar het stucwerk in de woonkamer, naar de gebeurtenissen die zich daar hebben afgespeeld. Het levert legendarische verhalen over dé volkswijk van Amsterdam Zuid op.”

Zondag 26 januari – vanaf 16:00 uur in The Harbour Club aan de Apollolaan 2 – verhaalt Dekker opnieuw over De Pijp. “Uniek voor deze editie is de integratie van sound en story.

De Franse DJ Alex Coly draait een unieke set met jazz en funky beats. Dé klank voor een Sunday afternoon. We gaan de legende vertellen: Nooit meer te laat. In een nacht vol spanning en drama, vlak bij de Albert Cuyp, werd een eenvoudige man een grote held.

Een van de moedigste mensen van De Pijp en niemand die zijn naam vandaag nog kent.

Na januari, na Raw District… gaat dat veranderen.”

Informatie over de avonden De Pijp Verhalen van Mark Dekker is te vinden op zijn Facebookpagina: www.facebook.com/depijpverhalen

0 Shares