De Thomas, huis om op verhaal te komen

Wie nog nooit een stap in de monumentale kerkzaal van De Thomas heeft gezet, moet dat deze maand zeker doen. Het Con- certgebouw Kamerorkest geeft een gratis toegankelijke try-out alvorens de trein te nemen naar Duitsland. Maar De Thomas brengt meer dan muziek, alle vormen van verdieping krijgen een plaats, variërend van maatschappelijk debat, literatuur en film.

15 oktober, 10:30 uur, concert door Concertgebouw Kamerorkest

Het CCO is een ensemble dat is samengesteld uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam. Ter voorbereiding op een tournee naar Duitsland geven zij een gratis toegankelijke try-out in de De Thomas met werk van Bach, Sibelius, Dirksen en Shostakovich. Reserveer je gratis ticket via dethomas.nl

4 en 18 oktober, 12:30 uur, lunchconcerten

Tweewekelijks is er op dinsdag een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. 4 oktober: Sofia Navarro & Ángel Martín del Burgo; 18 oktober: Merain Duo.

25 oktober, 12:30 uur, lunchbreak met Meta Vaandrager

Waar geloof je in? Wat inspireert je? En waarom doe je wat je doet? We vragen het aan de idealisten van onze stad. In drie lunchbreaks voert dominee Evert Jan de Wijer met zijn gasten een gesprek over de thema’s geloof, hoop en liefde. Wat betekenen deze begrippen vandaag de dag? Wat zijn onze diepste drijfveren en wat doet ons eigen hart sneller slaan? Op dinsdag 25 oktober is rechter Meta Vaandrager te gast.

Meer info en tickets via dethomas.nl

0 Shares