De Wondere Wereld van Bomen

Ongeveer eens in de 2 maanden organiseert de werkgroep kinderactiviteiten van het IVN Amsterdam een activiteit voor kinderen in een van de parken van Amsterdam. Regelmatig is dat in het Amstelpark. De thema’s variëren van vogels, bloemen en bijen, waterdiertjes, bodemdiertjes tot bomen en hun vruchten.

De eerstvolgende kinderactiviteit vindt plaats op 28 januari 2024 van 14:00-15:00 uur in het Amstelpark (zuidingang de Borcht), waar kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar samen met de natuurgids op ontdekkingstocht gaan naar de wondere wereld van de bomen.

Tijdens deze middag gaan de kinderen veel doen, ontdekken en leren! Zoals het meten van de hoogte van een boom, het herkennen van de schors van bomen (én maken een schorsafdruk) en het verzamelen van vruchten en zaden (als die vleugels hebben, gaan ze er een race mee doen, wie er het verst komt). En hoe oud kan een boom worden? Kunnen bomen praten én berichtjes aan elkaar doorgeven bij gevaar? Op al deze vragen zullen ze een antwoord vinden.

Meedoen is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld. Er is plek voor 12 enthousiaste kinderen, dus geef je snel op via Lilli-jan Rohof, Coördinator Kinderactiviteiten IVN Amsterdam, via l_j_rohof@hotmail.com onder vermelding van naam kind/ouder (max 1 ouder).

 

Foto: Pexels, Valentin S

0 Shares