Doe mee met #Wilhelmus2020 op Koningsdag

Op Koningsdag, maandag 27 april, kan iedereen die dat wil het Wilhelmus meezingen of meespelen met het Koninklijk Concertgebouworkest. Het orkest hoopt zo deze nationale feestdag te starten met een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode.

Het Concertgebouworkest roept iedereen die dan kan op om op maandag 27 april om klokslag 10.00 samen het Wilhelmus ten gehore te brengen, De musici van het orkest hopen dat zo veel mogelijk mensen meedoen door het volkslied vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin mee te zingen of te spelen. Wie meedoet op Koningsdag kan zijn of haar Wilhelmus-video ook delen met #Wilhelmus2020.

Het tijdstip 10.00 uur is gekozen omdat dan doorgaans muziekverenigingen door heel Nederland Koningsdag starten met het Wilhelmus.

Voor wie dat wil stelt het orkest partijen van het nationale volkslied beschikbaar voor allerlei soorten bezettingen: orkest, koor, melodie voor diverse instrumenten, duo’s, trio’s, strijkkwartet, blaaskwintet, koperkwartet, akkoordinstrumenten (piano, harp, gitaar) en accordeon. Deze zijn – behalve de accordeonarrangementen – gearrangeerd door Rob Dirksen, contrabassist in het orkest.

Voor bladmuziek en meer informatie kijk op www.concertgebouworkest.nl/nl/doe-mee-met-wilhelmus2020-op-koningsdag.

0 Shares