“Eiland” jaarlijkse ledententoonstelling van de Onafhankelijken

Het thema Eiland is in deze tentoonstelling ter hand genomen door ca. 40 kunstenaars van de kunstenaarsvereniging de Onafhankelijken en hun 40 gasten. Elk natuurlijk met een eigen interpretatie en associatie. Voeg daarbij nog de verscheidenheid aan technieken, 2d ,3d, installaties, videokunst en diversiteit materialen. Dat leidt tot een bijzondere tentoonstelling in het jaar dat de Onafhankelijken als vereniging 110 jaar bestaat.

EILAND

Eiland, dat prikkelt de gedachten. Al eeuwen. “No man is an island”,  de beroemde woorden uit een preek van John Donne  (1650). Om er maar eens één te noemen. I am a rock, I am an island, bezongen door Simon and Garfunkel (1965) om een andere te noemen. Iedereen heeft een verbeelding bij een eiland, hetzij letterlijk een stuk land omgeven door water of een droom naar een tropisch paradijs of het gevoel van in zichzelf gekeerd te zijn na 2 jaar Corona. Op zoek naar juist de ultieme rust van een onbewoond eiland of  een roep om actie bij het verdwijnende eiland Tuvalu eiland als icoon van de klimaatverandering.

 

Loods 6, KNSM laan , Amsterdam

Zaterdag 30 april 2022 tot en met zondag 8 mei 2022 (dagelijks van 12:00-17:00 uur)

 

Extra activiteiten:

MODELTEKENEN

Op zondag 8 mei kan er van 11.00 uur tot 13.30 uur worden getekend naar model. Dit is vrij toegankelijk en kosteloos. Wel zelf materiaal meenemen.

RONDLEIDINGEN

Tijdens de expositie geeft Gerda van Bockxmeer een rondleiding van ± 30/45 minuten langs het geëxposeerde werk.
Zij gaat op zoek naar een samenhang.
Dat kan over kleur, werkwijze, techniek gaan en natuurlijk over het thema en de voorstelling.
De rondleidingen zullen plaatsvinden op zondag 1 mei, woensdag 4 mei en donderdag 5 mei, steeds om 14.00 uur.

 GALERIEWINKEL

Op de expositie is een galeriewinkel aanwezig, waar een variatie aan kleine werkjes, boekjes, ansichtkaarten en leuke gebruiksvoorwerpjes te koop is.

Meer informatie: www.deonafhankelijken.nu

0 Shares