Georganiseerd sporten in de vrije natuur met GezondOud

Buiten sporten is voor velen de leukste manier van sporten. Elk seizoen heeft zijn eigen bekoringen. Zeker tijdens het sporten met GezondOud; in gezellige groepen, in de buitenlucht en onder begeleiding van professionele trainers. En het is echt nooit te koud. “De mensen en de trainers geven je elke keer een warm en welkom gevoel”, zegt een van de deelnemers.

Wat de 67-jarige Connie elke keer weer opvalt aan de trainingen van GezondOud is de onderlinge sfeer en de persoonlijke begeleiding. “Wat ik zo leuk vind aan de trainingen, is dat ik me in alle groepen welkom voel. Overal tref ik wel iemand waarmee ik overeenkomstige interesses deel. En dat is mede te danken aan de de trainers. Ze zijn professioneel, oprecht, geïnteresseerd en geven je altijd een warm en welkom gevoel.”

Bij GezondOud kun je het hele jaar door sporten op de mooiste plekken in de natuur, waaronder het Amsterdamse Bos, Amstelpark en Beatrixpark. De trainingen zijn professioneel, super afwisselend, gezellig en voor ieder niveau heel goed te doen. Tijdens de training wordt gewerkt aan de conditie, de stabiliteit, de mobiliteit en doen we diverse spierversterkende oefeningen met weerstandsbanden of lichaamsgewicht. Door gericht te trainen en te bewegen blijven ouderen veel langer gezond en vitaal.

Er wordt bovengemiddeld veel aandacht besteed aan het sociale aspect. Na afloop van de training wordt er onder elkaar nog een kopje koffie gedronken en met enige regelmaat worden er gezellige activiteiten georganiseerd waar vrijblijvend aan deelgenomen kan worden. Tijdens en na de trainingen ontstaan vaak leuke plannen. Zo is er wadgelopen, zijn er verschillende musea bezocht en worden er geregeld borrels georganiseerd.

GezondOud is medio 2018 gestart in Zuid-Kennemerland en biedt haar buiten sportlessen ondertussen aan in heel Noord-Holland. De oprichtsters Constance Schuller en Esther Zoetmulder, die zelf dagelijks ervaren wat buiten sporten met mensen doet, hebben zichzelf als doel gesteld om, middels dit verfrissende concept, zoveel mogelijk mensen te helpen gezond en gelukkig ouder te worden.

“Ik ga iedere week en het is elke keer weer optimaal genieten. Wanneer ik de hoek om kom fietsen ben ik altijd nieuwsgierig wie er verder allemaal zullen zijn. Ik heb echt al een aantal hele leuke nieuwe mensen ontmoet. Inmiddels sport ik alweer ruim een jaar bij GezondOud en ik merk dat het me erg goed doet. Iedere keer kom ik zo vrolijk en positief gestemd terug van de training. Ik heb meer energie en voel me heerlijk.”

Voor meer informatie kijk op www.gezondoud.nl.

 .

0 Shares