Gratis beweegles voor betere fietsfitheid

Blijven bewegen is juist in deze tijd ontzettend belangrijk. Maar nu we mogelijk weer iets minder de deur uitgaan, kan dat er nog wel eens bij inschieten. Daarom organiseert Doortrappen Amsterdam in samenwerking met fysiotherapeut Marion Russchen woensdag 9 december een online FietsFit beweegles (55+). Samen met elkaar gaan we bewegen en werken aan soepele spieren. De beweegles is online en dus kan iedereen vanuit zijn eigen huiskamer meedoen. Geheel coronaproof.

Tijdens de online les legt fysiotherapeut Marion Russchen alle oefeningen rustig uit, doet ze de oefening voor en geeft ze handige tips om fit en soepel te blijven. De FietsFit oefeningen van Doortrappen komen ook aan bod. Met deze oefeningen train je specifiek die punten en spieren die nodig zijn om weer soepel op de fiets te stappen, zoals je balans, spierkracht en reactievermogen. De oefeningen zijn simpel en laagdrempelig. Zo kan iedereen ze uitvoeren en werken aan zijn of haar FietsFitheid.

De beweegles is voor iedereen live te volgen op woensdag 9 december om 15:00. Het enige wat je nodig hebt is een Facebookaccount, een laptop/tablet, internet en een flesje water. Om een melding te ontvangen zodra de beweegles begint, zet je jezelf op aanwezig/geïnteresseerd bij het Facebookevenement ‘Online FietsFit beweegles’ van Doortrappen gemeente Amsterdam: www.facebook.com/events/371432827264151.

 Veilig en met plezier blijven Doortrappen tot je 100ste!

(Mede) door te fietsen blijven we langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Alleen naarmate we ouder worden, kunnen dingen soms wat minder soepel gaan. Gelukkig kan iemand, met wat simpele maatregelen en oplossingen, vaak nog jarenlang veilig én met plezier doortrappen. Het programma Doortrappen helpt hierbij en heeft de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen.

Doortrappen is een landelijk initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen met lokale partners is Doortrappen ook actief in gemeente Amsterdam.

 

0 Shares