Help mee: Voor Elkaar in Amsterdam

Sociale organisaties slaan de handen ineen en matchen hulpvraag en hulpaanbod in Amsterdamse buurten. Kunt u zelf de deur niet uit en heeft u praktische hulp nodig of een luisterend oor? Wilt u andere mensen helpen die door corona de deur niet uit kunnen en hulp of een praatje nodig hebben? Bel dan met Voor Elkaar in Amsterdam.

Vanwege het coronavirus kunnen we het beste uit elkaars buurt blijven. En beter binnenblijven als u tot een kwetsbare risicogroep behoort. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe komt u dan aan uw boodschappen? En hoe gaat u naar een belangrijke afspraak? Is er nog wel iemand waar u uw verhaal aan kwijt kan? Juist nu, in onzekere tijden, is voor de oudere en kwetsbare Amsterdammer sociaal contact en praktische hulp belangrijk. Het idee dat de buitenwereld er nog voor u is en dat u kunt bellen voor hulp of een luisterend oor, zorgt dat u zich minder alleen voelt.

Daarom slaan de Amsterdamse organisaties voor sociaal werk de handen ineen. Er is een centraal Amsterdams telefoonnummer voor praktische hulpvragen en contactverzoeken: 020-7670031. Daar zorgen ze ervoor dat uw vraag in uw buurt terecht komt.

De organisatie roept Amsterdammers op zich aan te melden als ze iets kunnen en willen betekenen voor een ander. En de Amsterdammer die hulp nodig heeft of een praatje wil maken wordt dan – buurtgebonden – in contact gebracht met deze vrijwilligers. “Zo verbinden ze de buurtbewoners met elkaar en slaan we ons hier samen doorheen”, aldus de samenwerkende organisaties.

En zij kunnen ook jouw hulp gebruiken! Door bijvoorbeeld boodschappen te doen, medicijnen te halen, of even een praatje te maken, helpen bij vervoer, de administratie of iets anders. Geïnteresseerd om bij te dragen of zelf hulpbehoevend? Bel dan met 020-7670031 of stuur een e-mail naar info@voorelkaarinamsterdam.nl.

 

 

0 Shares