Heropening Maarten Luther Kerk

De Maarten Luther Kerk aan de Uiterwaardenstraat 279 in de Rivierenbuurt is op zaterdag 16 oktober officieel heropend. De kerk was lange tijd gesloten vanwege een verbouwing. Het oudste gemeentelid mw Diny Vermeulen verrichtte ceremonieel de opening met een hamerslag. Dominee André van der Stoel leidde een korte viering en diaconaal werker Arjan Zwagerman presenteerde de activiteiten.

‘De hele gemeente moet erin, niet alleen het verhevene van de zondag, maar ook de alledaagse dingen, de wijkzuster, een feestzaal’. Dit zei ds W.J. Kooiman van de toenmalige bouwcommissie in 1937 bij de bouw van de Maarten Luther Kerk. In deze geest willen Lutherse Gemeente en haar Diaconie ook de toekomst in: de Maarten Luther Kerk als plek voor mensen uit de kerk, de buurt en de stad.

Mede in verband met corona stonden de activiteiten in de Maarten Luther Kerk op een laag pitje maar intussen zijn er alweer vele activiteiten gestart zoals de maandagmiddaggroep (ouderen), de meditatiegroep, de burenmaaltijd, vespers, kleinschalige concerten en andere bijeenkomsten. Ook is de kerk beschikbaar voor verhuur. De vroegere benedenzaal wordt sinds december 2018 gehuurd door Kinderdagverblijf CompaNanny.

In 2022 hoopt de Maarten Luther Kerk haar 85-jarig bestaan te vieren. Als de coronamaatregelen het dan toelaten hoopt de kerk tegen die tijd een feestelijke opening voor de buurt te organiseren.

0 Shares