Het beste uit de Franse keuken, maar gewoon dan voor thuis

Aan de Albert Cuypstraat is naast Auberge Jean & Marie een épicerie geopend. Épicerie Jean & Marie brengt het beste wat het restaurant en de Franse keuken te bieden heeft, maar dan ‘gewoon’ voor thuis.

Auberge Jean & Marie vestigde zich in 2016 in de Pijp. Inmiddels is deze zaak bekent in heel Amsterdam om zijn uitstekende Franse keuken. In 2017 wonnen zij de prestigieuze prijs voor het fijnste Franse restaurant in Nederland en recent werden zij nog bekroont met een bib gourmand door de Michelin gids.

Omdat Jean en Marie echte ondernemers zijn, en op hun lauweren rusten niets voor hun is, hebben zij kortgeleden de épicerie geopend; het beste wat het restaurant en de Franse keuken te bieden heeft, maar dan ‘gewoon’ voor thuis. Dan mag u denken aan onder andere huisgemaakte patés, salades, sauzen, kazen en natuurlijk de door de klanten van de Auberge geliefde Aubergeboter.

De kazen komen van L’Amuse op de Stadionweg en er wordt fijne Vlaamse en Franse charcuterie verkocht. U kunt hier ook terecht voor een belegd broodje om direct op te eten of voor een greep uit de wijncollectie van de Auberge. Maar ook verfijnde gerechten als een blikje mousse de canard, een potje moutarde de Meaux, olijfolie en confit de canard behoren tot het assortiment.

Auberge Jean en Marie is gevestigd op de Albert Cuypstraat 58-60. Meer info op www.aubergeamsterdam.nl

0 Shares