Het verhaal achter de kunst tijdens Cobra Pakt Uit!

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 maart organiseert het Cobra Museum voor Moderne Kunst een weekend vol inspirerende activiteiten. Bezoekers en belangstellenden ontdekken het verhaal achter de kunst tijdens Cobra Pakt Uit!

Rondleidingen Becoming Ovartaci

Op vrijdag 24 en zondag 26 maart presenteert het Cobra Museum in het kader van de Queer Geschiedenis Maand instaprondleidingen door de tentoonstelling Becoming Ovartaci. Tijdens deze instaprondleidingen van ongeveer een half uur word je meegenomen door het werk en het leven van de Deense kunstenaar Ovartaci aan de hand van de tentoonstelling Becoming Ovartaci. Beide dagen om 14.00 uur en 15.00 uur; gratis exclusief museumentree.

Ovartaci

Het verhaal achter de kunst: HOME Art Project

Wat betekent het woord ‘thuis’ eigenlijk? Waar gaan hun gedachten heen aan als zij aan ‘thuis’ denken? In Amstelveen wonen mensen van 139 verschillende nationaliteiten. Kunstenaar Stephanie Rhode heeft zich tot doel gesteld mensen van elk van de 139 nationaliteiten van Amstelveen te fotograferen. Voor haar HOME Art project maakt zij 139 foto’s van mensen, vastgelegd terwijl zij denken aan ’thuis’. 139 mensen met hun eigen verhaal. Een eerste deel van deze foto’s is te zien in het Cobra Museum. Op zaterdagmiddag 25 maart vertelt Stephanie Rhode over haar project, over haar zoektocht naar mensen van alle nationaliteiten in Amstelveen en komen gefotografeerde deelnemers aan het woord. Start: 15.00 uur; gratis.

Stephanie Rhode

Voorlezen tussen de kunst

De Deense kunstenaars uit de tentoonstelling Wij kussen de aarde lieten zich regelmatig inspireren door sprookjes en de noordse mythologie. Tussen de kunstwerken duiken we op zondag 26 maart zelf in de wereld van de sprookjes van de Deen Hans Christian Andersen. In samenwerking met Bibliotheek Amstelland organiseren we een voorleesmiddag. Lieke van Bibliotheek Amstelland leest voor uit o.a. het prachtige prentenboek En ze leefden nog, geschreven door Elisabeth Lucie Baeten en geïllustreerd door Flore Deman. Voorlezen van 13.30-15.30 uur (verschillende keren per uur)

Voorlezen ism Bibliotheek Amstelland

Kijk op www.cobra-museum.nl of via 020-5475050 voor meer informatie.

0 Shares