In het Olympisch Stadion haalden 130 zorgstudenten de eindstreep van hun studie!

Wat een bijzonder jaar om af te studeren in de zorg! Studenten liepen veelal stage in de frontlinie en in een sector die zwaar overbelast was. Juist daarom verdienden deze studenten een extra bijzondere afsluiting van hun studie. Samen. Op 8 juli haalden ruim 130 studenten (zorgopleidingen) van ROC TOP met elkaar de eindstreep van hun studie in het Olympisch Stadion. Daar ontvingen zij hun diploma in het bijzijn van klas- en jaargenoten én familie. Zelfs de wethouder was er bij. 

 Juist nu allemaal samenkomen en vieren 

Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen, is het voor afstudeerders dit jaar niet vanzelfsprekend om in het bijzijn van medestudenten, jaargenoten én familie hun diploma in ontvangst te nemen. Dit komt vooral omdat het niet eenvoudig is een ruimte te vinden waar iedereen tegelijk (op anderhalve meter afstand) bij elkaar kan komen. ,,Gelukkig zijn de mogelijkheden in het Olympisch Stadion bijna grenzeloos. Deze studenten verdienden het om in het zonnetje gezet te worden. En juist na dit heftige schooljaar is samenkomen en vieren extra belangrijk. Wat een positieve afsluiting van een zeer uitdagend jaar!, aldus Rita van der Hem – Stokroos, Onderwijsmanager Zorgopleidingen 

Helden in de stad 

Het mbo is de motor van de stad en dat heeft deze lichting studenten bij uitstek laten zien. In een jaar dat de zorg op zijn kop stond door corona en we meer dan ooit beseften hoe belangrijk goed opgeleid zorgpersoneel is. Deze studenten hebben hun schouders eronder gezet, ondanks de nijpende situatie in de sector en het onderwijs op afstand. Ondanks alles hebben zij hun zorgopleiding met succes afgerond. Een kleine heldendaad van allemaal en dat verdient een heel, heel groot compliment!, aldus Simone Kukenheim, Wethouder Amsterdam, Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport. 

Over ROC TOP 

ROC TOP is kleinschalig, gepersonaliseerd en praktijkgericht middelbaar beroepsonderwijs in Amsterdam, wat tot stand komt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. We verzorgen regulier middelbaar beroepsonderwijs met BOL en BBL-opleidingen op alle niveaus: entree, niveau 2, 3 en 4. ROC TOP heeft 4 campussen in Amsterdam, met meer dan 50 verschillende opleidingen, voor ruim 4000 studenten.  

Voor meer informatie: www.roctop.nl

0 Shares