Kennismaken met Toonkunstkoor Amsterdam tijdens open repetitie

Het Amsterdamse Toonkunstkoor nodigt belangstellenen uit om maandag 5 juni de open repetitie van het koor bij te wonen. Mensen die de interesse hebben om deel uit te maken van het koor kunnen die avond kennismaken met de koorleden en het repertoire. De open repetitie is van 19.30 tot 22.00 in Vrijzinnig Centrum Vrijburg.

Toonkunstkoor Amsterdam is een ambitieus en veelzijdig concertkoor. Recente concerten zijn onder meer Liebesliederwälzer van Brahms, Koorfantasie en Elegischer Gesang van Beethoven en Petite Messe Solennelle van Rossini. De komende tijd werken ze aan de Messe in e-Moll van Bruckner, de Mis van Stravinsky en de Carmina Burana van Orff.

Het koor wordt regelmatig uitgenodigd door professionele orkesten. Het koor werkte de afgelopen jaren samen met onder andee het Residentie Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Balletorkest, het Orkest van het Oosten, het Nederlands Kamerorkest en het Concertgebouw Kamerorkest.

Elk jaar zingt Toonkunstkoor Amsterdam Bachs Matthäus Passion op Goede Vrijdag in het Amsterdamse Concertgebouw. Sinds 2008 is ook de jaarlijkse uitvoering op Palmzondag in Phil. (voorheen De Philharmonie) in Haarlem traditie geworden. Daarnaast brengt het koor tenminste één eigen productie per seizoen.

Het koor repeteert elke maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur in Vrijzinnig centrum Vrijburg in Amsterdam. Iedereen kan desgewenst twee keer vrijblijvend meerepeteren. Als de kennismaking bevalt, kan een afspraak worden gemaakt voor een auditie bij de dirigent. Daarbij is altijd ook een bestuurslid aanwezig. De dirigent gaat je stembereik na, de zuiverheid van zingen en je kennis van het muziekschrift. Ook zing je een muziekstuk dat je zelf kiest.

Voor informatie over audities en overige vragen: info@toonkunstkoor.nl.

0 Shares