Kom mee praten over hoe Amsterdam toegankelijk wordt voor iedereen!

Reizen met het openbaar vervoer, naar school gaan, iets leuks doen of solliciteren op een baan; voor mensen met een beperking kunnen deze alledaagse dingen een hele opgave zijn.Volgens het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking moet iedereen – ongeacht zijn of haar beperking – kunnen meedoen in de maatschappij. Hoe maken we van Amsterdam een stad, waarin iedereen kan meedoen? Met of zonder beperking? Daarvoor wil de gemeente Amsterdam met Cliëntenbelang Amsterdam de ‘Lokale Inclusie Agenda’ opstellen. En dat kunnen zij niet zonder de inbreng van zo veel mogelijk Amsterdammers. Daarom nodigen zij u uit op de bijeenkomsten in de stadsdelen om met elkaar in gesprek te kunnen gaan over een toegankelijk Amsterdam voor iedereen!

De bijeenkomsten in de stadsdelen vinden plaats van 11:00 tot 14:30 uur, inclusief lunch.

Data en locaties van de bijeenkomsten in de stadsdelen

  • Dinsdag 24 september, Theater De Meervaart, stadsdeel Nieuw West
  • Dinsdag 1 oktober, Rosarium Amstelpark, stadsdeel Zuid
  • Dinsdag 15 oktober, Theater De Krakeling, stadsdeel Centrum
  • Dinsdag 22 oktober, Huis van de Wijk de Meeuw, stadsdeel Noord
  • Dinsdag 29 oktober, Stayokay, stadsdeel Oost

Slotbijeenkomst

  • Dinsdag 12 november van 10:00 tot 17:00 uur, Zuiderkerk, Centrum

Wilt u komen meepraten en een bijdrage leveren aan een inclusief Amsterdam? Geef u dan op voor één van de bijeenkomsten.

Deelname is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk en kan via deze LINK

De locaties zijn rolstoeltoegankelijk en overal is ringleiding aanwezig. Wilt u tijdens een bijeenkomst in de stadsdelen gebruik maken van een schrijf- of gebarentolk? Heeft u ADL- assistentie nodig? Of iets anders, zodat de bijeenkomst voor u toegankelijk is? Laat het dan tijdig weten bij uw aanmelding. Tijdens de slotbijeenkomst op dinsdag 12 november is er naast ringleiding standaard aanwezig: een tolk Nederlandse Gebarentaal, een schrijftolk en ADL hulp.

 

0 Shares