Koor Cantemus Dominum online herdenkingsconcert op 4 mei

Onder leiding van Frank de Ruyter (dirigent) en begeleidt door Chris Bossano (organist) brengen zo’n veertig koorleden van Latijns parochiekoor Cantemus Dominum op 4 mei een herdenkingsconcert. Onder de noemer ‘De Laatste Brief’ staat het katholieke koor vanuit de St. Augustinuskerk aan de Amstelveenseweg 965 stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Het jaarlijks terugkerende 4 mei herdenkingsconcert is – vanwege de coronamaatregelen – alleen online te bekijken en te beluisteren. Het 100-jarige koor brengt dit jaar door middel van klassieke koormuziek en gedichten onder meer Pater Noster van Albert de Klerk, Ave verum corpus van Edward Elgar, Lux aeterna van Edward Elgar, (bew. Chris Bossano), Thou knowest Lord van Henry Purcell. De muziek wordt afgewisseld met enkele gedichten waaronder ‘De laatste brief’ van Bertus Aafjes.

Het koor is niet alleen te horen en te zien in de St. Augustinuskerk maar ook bij de oorlogsmonumenten en speciale plekken in onze eigen omgeving. Kinderen van groep 8 van Basisschool St. Jozef aan de Kalfjeslaan leveren ook dit jaar weer hun bijdrage. Hun creatieve uitingen over de tweede wereldoorlog krijgen een speciale plek in de beelden bij het concert.

Indien samen herdenken wordt toegestaan, dan zal de opname ook in de kerk op een groot scherm worden getoond. De St. Augustinuskerk zal dan vanaf 19.30 uur worden opengesteld om bezoekers de gelegenheid te geven stil te staan bij de oorlogsslachtoffers. De Nationale Herdenking op de Dam kan voorafgaand aan het concert op een groot scherm in de kerk worden gevolgd.

Het concert wordt gratis aangeboden, maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Een donatie kan worden gestort op NL37INGB0003 6755 57 t.n.v RK kerkkoor Cantemus Dominum

De uitzending van het 4 mei Herdenkingsconcert 2021 is te volgen via: https://augustinusparochie.nl/ herdenkingsconcert2021.html

0 Shares