Mantelzorgers verdienen een compliment

Op dinsdag 1 maart is het nationale complimentendag. Op die dag gaat Markant, centrum voor mantelzorg, de straat op om complimenten uit te delen. U kunt Markant die dag tegenkomen bij winkelcentrum De Dukaat in Nieuw-West en bij de markt Kraaiennest in Zuidoost.

U bent mantelzorger als u langdurig zorgt voor een familielid of naaste met een ziekte of beperking. En zeker mantelzorgers verdienen een compliment. Maar Markant geeft niet alleen complimenten. U kunt ook gratis cursussen en bijeenkomsten voor mantelzorgers volgen. Zodat u de zorg langer vol kunt houden en in balans blijft.

Gratis cursussen en bijeenkomsten voor mantelzorgers

Een aanrader is de cursus De zorg de baas van 5 bijeenkomsten. In deze cursus gaat u echt aan de slag met uzelf en leert u hoe u het zorgen voor een ander in balans houdt met het zorgen voor uzelf. Voor mensen die zorgen voor iemand met psychische problemen, is er de cursus De Mat. In 7 bijeenkomsten krijgt u concrete handvatten en tips, worden voorbeelden uit de praktijk besproken en ontmoet u anderen in dezelfde situatie. Voor werkende mantelzorgers is er een eendaagse training over het combineren van mantelzorg met een betaalde baan. Daarnaast zijn er voorlichtingsbijeenkomsten over onder meer het persoonsgebonden budget. Zie voor data en tijden de agenda op www.markant.org

 

Online voorlichting: Financiële mogelijkheden

Zorgt u langdurig voor een familielid, vriend(in) of andere naaste? Dan is de kans groot dat u extra kosten maakt voor de zorg die u geeft. Als mantelzorger kunt u aanspraak maken op een aantal vergoedingen of regelingen. Daarnaast leggen we ook uit wanneer een persoonsgebonden budget (pgb) interessant voor u kan zijn.

Wanneer: donderdag 24 februari van 14.00 tot 15.30 uur

Waar: via Zoom

Meer informatie of aanmelden

 

Voorlichting: Omgaan met dementie

Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. Ook voor naasten die voor iemand zorgen met dementie. Voor u als mantelzorger kan het enorm helpen om te begrijpen wat de ziekte inhoudt en hoe u hiermee kunt omgaan.

Wanneer: vrijdag 4 maart van 13.00 tot 16.00 uur

Waar: NoLimit, Geldershoofd 80, 1103 BG Amsterdam

Meer informatie en aanmelden

 

0 Shares